61SAAT HABER SERVİSİ - SERKAN KILINÇ -Trabzonsporlular Platformuna bağlı 6 üye bordo-mavililerin yönetiminin ‘Genel Kurul çağrısı yapması amacıyla Kayyuma devredilmesi’ için bugün Trabzon Sulh Hukuk Mahkemesine dilekçe ile başvurdu. Aynı zamanda Trabzonspor Genel Kurul üyesi olan Yener Kum, Sebahattin Ahıskalı, Adil Nadi, Nait Bayraktar, Ahmet Hamdi Gürdoğan ve Temel Korkmaz’ın 4721 sayılı Medeni Kanunun 75. Maddesi uyarınca yapılan başvuruda, “Trabzonspor’un Genel Kurul Çağrısı” yapması istendi.

DAVAYI AÇMA ZORUNLULUĞU
Mahkemeye verilen dilekçede Yargıtay’ın, Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu’nun seçildiği Olağanüstü Genel Kurulda yönetimin görev süresi ile ilgili yapılan tüzük değişikliğini iptal ettiğini hatırlatılarak, şu ifadelere yer verildi:
“Görev süresi Aralık 2013 tarihinde dolanı davalı kurum yönetim kurulununu seçimli Olağan-Olağüstü Genel Kurul Kararı almamamıs üzerine üyelerden 5’de 1’inin Olağanüstü Genel Kurul talebine rağmen kurula çağrı yapılmazsa, üyelerden birinin yani bizlerin başvurusu üzerine mahkemenizce 3 üyenin görevlendirilmesi ile bu üyeler derneği Olağanüstü Genel Kurula çağırır. İş bu hüküm çerçevesinde davalı taraf üyelerinin Olağanüstü Genel Kurula çağırmak için bu dava açma zorunluluğumuz doğmuştur. Yaşanan süreç kulübün yetkisiz yönetimce kötü idare edilmesi ve kamuya yararlı derneğin görevği zarar, süreç dikkate alınarak görevlendirmenin tensip kararı ile ihtiyati tedsir yoluyla HMK 389 uyarınca yapılmasını arz ve talep ederiz”


PANKARTLARLA AÇIKLAMA YAPTILAR
Başvuru sonrasında ellerinde “Kayyum Kararı niye bekletiliyor”, “Trabzonspor’u kurtarmak için kaç dava açalım”, “Trabzonspor’u geciken hukuk bitirdi” şeklinde dövizler taşıyan grup basın mensuplarına Trabzon Adalet Sarayı önünde açıklama yaptı.
Grup adına konuşan Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği Başkanı Ahmet Hamdi Gürdoğan, “Kayyum ataması için derneğimiz üyelerince kulübümüze dava açmış bulunmaktayız. Bunun nedeni ise Yargıtay’ın vermiş olduğu kararın yönetimce bugüne kadar uygulanmaması… Trabzonspor’un belirsiz bir ortamda yönetilmesinden dolayı Yargıtay’ın verdiği Kayyum ataması için Sulh Hukuk Mahkemesine başvurduk.” Dedi.


TRABZONSPOR BELİRSİZLİKTEN SIYRILMALI
Trabzonspor’un belirsizlikten sıyrılıp eski günlerine dönmesi  için dava açtıklarını kaydeden Gürdoğan, “Bugün ki başvurumuzun amacı Trabzonspor’un belirsizliklerden sıyrılıp tekrar eski gücüne eski ve öz benliğine dönmesi içindir. Trabzonspor bugün tamamen maceraya sürüklenmekte. Bugün burada bir avuç taraftar olarak geldik. Trabzonspor ile adı anılan Trabzonspor’un sözde sahibi olduğunu söyleyenler hiç burada yoklar. Herkese haber verildi. Ama lafa sıra geldiğinde herkes en büyük Trabzonsporlu oluyor. Trabzonspor yok oluyor, herkes seyrediyor. Geçmişte yöneticilik yapan ve Trabzonspor’a emek verenlerin bu Trabzonspor’a yok oluşunu seyretmelerini kınıyoruz. Bizler gelecekte her hangi bir şey beklemeden bu girişimi yaptık. Trabzonspor’a verilen adalet adliye önlerine taşındı” dedi.

SİYASİLERİN OLAYLARA DUYARSIZ KALMASI
Gürdoğan sözlerini şu şekilde tamamladı:
“Geciken adaletin de adalet olmadığını biliyoruz. Ve adaletten de bir an önce bu kararların yerine gelmesi ve uygulanması için Trabzonspor’un yok oluşuna adaletin de taraf olmaması gerektiğini, Trabzonspor’un yok oluşuna adaletin seyretmemesi gerektiğine inanıyoruz. Ve her şeyden önce Trabzonspor’un sahipsiz olmadığını göstermek için burada bulunuyoruz. Trabzonspor söz konusu olduğunda hiçbir şeyden çekinmeyeceğimizi, Trabzonspor’un ve Trabzonsporluların hakkını her platformda arayacağız. Gerek STK, Gerek Trabzonspor’da yöneticilik yapmış siyasilerin bu olaylara bu kadar duyarsız kalmasını ve Trabzon’un ekonomisini göz önüne alarak Trabzonspor’un gerilemesini seyredenlere de yuh olsun diyoruz.



DÜN YAŞANAN OLAYLAR NASIL BİR ZİHNİYETİ ORTAYA KOYUYOR
Ve onları da göreve davet ediyoruz. Trabzonspor’da dün yaşanan olaylar bunun en büyük göstergesi. Trabzonspor’da dün yaşanan olaylar nasıl bir zihniyet tarafından yönetildiğinin en büyük belirtisi. Trabzonspor için bugün açtığımız dava yönetim kurulları kurallarının da gelecekte onların öz malvarlıkları ile beraber Trabzonspor’un yaşadığı zarardan sorumlu olmaları için örnek teşkil edecek. Yapanın yanına kar kalmayacak”