Trabzonspor'un teknik direktör Ersun Yanal'ın ardından 2 yıllık anlaşma imzaladığı Şota, tam 18 yıl sonra, 'yuvam' dediği bordo-mavili takıma dönmüş oldu. 1993-1994 sezonunun devre arasında kardeşi Arçil'le birlikte Gürcistan'ın Dinamo Tiflis kulübünden transfer edilen Şota, bordo-mavili kulübün en verimli ve en sevilen yabancılarından biri oldu. 14 Kasım 1993'te Trabzonspor formasıyla çıktığı ilk maç olan Gaziantepspor karşılaşmasında gol atma başarısı gösteren Şota, Fırtına'da 4 sezon forma giydi. Şota, lig ve kupada 121 resmi maça çıktığı bordo-mavililerde 85 gol kaydetme başarısı göstererek kulüp tarihinin en skorer oyuncularından biri oldu. 

GOL KRALI OLDU 
Fırtına'nın şampiyonluğu kıl payı kaçırdığı 1996-1997 sezonunda Tolunay Kafkas, Abdullah Ercan, Hami Mandıralı, Ünal Karaman, Ogün Temizkanoğlu'nun da forma giydiği takımın santrforu olarak görev yapan Şota, 25 golle gol krallığı tacını giymeyi başardı ve kulüp tarihinin Necmi Perekli'den sonra 2'nci gol kralı oldu. Şota, Trabzonspor kariyerini 1996-1997 sezonunun sonunda noktaladı ve Hollanda'nın ünlü kulübü Ajax'a transfer oldu. Trabzon'a 20 yaşında gelen ve büyük dostluklar edinen Şota, kentten hiç kopmadı. Sık sık Trabzon'daki dostlarını ziyarete geldi, Trabzon'u yuvası olarak gördü. Anlaşmak üzere geldiği Trabzon Havalimanı'nda, "Ben zaten Trabzonspor'la 20 sene önce anlaşmıştım" demesi bağlılığını ortaya koydu. 

10 DAKİKADA ANLAŞTI 
Tiflis'ten İstanbul aktarmalı olarak önceki gece Trabzon'a gelen Şota, Kayserispor'da birlikte çalıştığı Süleyman Hurma tarafından karşılandı ve Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'ne geçti. Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu ile 10 dakika görüşen Şota, yıllık 1.2 milyon euro'dan 2 yıllık anlaşma imzaladı. Şota dün takımla Hollanda'ya giderken "Çok mutluyuz tabii ki. 18 sene uzun bir süre ama bu kadar uzun olduğunu hissetmedim. Çünkü ben de onları sevdiğim için sevdiğin insanlardan uzak kalamıyorsun. Sanki ilk geldiğim günden bu ya na bu kadar zaman geçmemiş. 18 sene değil de 18 ay olmuş gibi. Trabzon benim evim. Şüphesiz çok sevdiğim bir yer. Trabzon'un havası da belli. Hedefimiz belli" açıklamasını yaptı. 


KİMSENİN HAKKINI YEMEM
Trabzonspor, teknik direktör Şota ile yeni bir döneme girdi. Gürcü hoca, başkan İbrahim Hacıosmanoğlu'ndan kulübün hedefleri hakkında detaylı bilgiler aldı. Takımı çok iyi tanıdığını Hacıosmanoğlu'na ileten Şota, "Hiçbir oyuncumu görmeden göndermeye sıcak bakmıyorum. Kadrodaki her oyuncu kampa gelmeli. Belki kalabalık bir ortam olacak ama Trabzonspor'da oynamanın ne demek olduğunu ben çok iyi biliyorum. Kimsenin elinden onların performansını görmeden bu şansı almak istemem" dedi. Şota, takıma yapılacak takviyeler konusunda ise, "Eksikleri az çok hepimiz görüyoruz. Trabzonspor defans hattını geride değil daha ileride kurmalı. Buna göre oyuncu lazım. Forvet de gerekiyor" diye konuştu.

10. YABANCI İLK GÜRCÜ 
Şota, bordo-mavili takımda 37. teknik adam oldu. Bordomavili kulübün 48 yıllık tarihinde bugüne kadar 9'u yabancı, 27'si Türk olmak üzere toplam 36 teknik direktör görev yaptı. Şota, Karadeniz ekibinin 10'uncu yabancı, ilk Gürcü hocası. Bordo-mavili takımda daha önce 3 Belçikalı, 3 Alman, 1 İngiliz, 1 Brezilyalı ve 1 Bosna Hersekli teknik adam çalıştı.