61SAAT HABER SERVİSİ- Trabzonspor'a galibiyeti getirecek Belkalem'in son dakikada attığı nizami golü iptal ederek bordo-mavilileri galibiyetten eden Özkahya'nın bu maça atanması ise tepki çekti. 7 ay aradan sonra Trabzonspor'un maçına atanan Halis Özkahya'nın yardımcılıklarını Mehmet Cem Satman ve Ekrem Kan yapacak.  Müsabakanın dördüncü hakemi ise Hakan Ceylan olacak. Tolga Özkalfa ve Ali Palabıyık da ilave yardımcı hakem olarak görev yapacak.    
Özkahya'ya o dönem ise büyük tepkiler oluşmuştu. Ligin 3. haftasında ki maçta bordo-mavililerin o dönem ki teknik direktörü Halilhodzic'in tribüne gönderen Özkahya, bordo-mavili oyunculara da 6 sarı kart göstermişti.

Onur'da maç sonunda Özkahya ile ilgili olarak, " "Burada neyin mücadelesini veriyoruz. Trabzonspor, Türkiye Cumhuriyeti'nin bir takımıdır. Avrupa'da ülkemiz için puanlar alıyoruz. Bizim sayemizde takımlarımız Şampiyonlar Ligi tehlikesiyle karşılaşmıyor. Ancak ülkemizde Trabzonspor bu haritadan çıkarıldı mı, ben mi bilmiyorum? Ülkemizin bir takımıyız. O kadar güvensiz bir ortam var ki neyin mücadelesini vereceğimizi bilmiyorum. 26 yaşındayım ve futbolu bırakma noktasına geldim. Bu futbolu oynamak istemiyorum. O kadar doluyum. Yıllardır hep aynı şeyler, gerçekten sıkıldım."  ifadelerini kullanmıştı. 

Onur'un bu açıklamalarına Trabzonspor camisı da destek verirken Özkahya'nın 7 ay sonra Trabzonspor maçını atanması ise manidar bulundu.