Trabzonspor'un, teknik direktör Vahid Halilhodziç yönetiminde oynadığı ilk 5 resmi maçında boynu bükülmedi.

Bordo-mavililer, lig ve UEFA Avrupa Ligi'nde olmak üzere 5 resmi maçta, 2 galibiyet, 3 beraberlik elde ederek mağlubiyet yüzü görmedi.

Halilhodziç yönetiminde, bordo-mavililer ilk olarak UEFA Avrupa Ligi play-off turunda Rostov karşısında 2-0, 0-0'lık sonuçlarla tur atlayarak gruplara kaldı.

Ligde Kayseri Erciyesspor ve Fenerbahçe maçlarından golsüz beraberlikle ayrılan Karadeniz ekibi, UEFA Avrupa Ligi L Grubu ilk maçında Metalist Kharkiv'i 2-1 yenmeyi başardı.

Bordo-mavililer, Halilhodziç'le 5 resmi maçta 2 galibiyet, 3 beraberlik alarak yenilgi görmedi. 4 gol atan Karadeniz temsilcisi, kalesinde 1 gol gördü.

- Halilhodziç de vurgu yaptı

Trabzonspor Teknik Direktör Halilhodziç de maçla ilgili değerlendirmesinde, 5 maçta sadece 1 gol yediklerine vurgu yaparak, savunma anlamında işlerinin yolunda gittiğini söyledi.

Metalist Kharkiv'i yeterince incelediğini ifade eden Halilhodziç, "Nasıl bir taktik anlayışıyla oynayacaklarını, karşımıza çıkacaklarını biliyordum. Buna dayanarak kendi taktiğimizi, stratejimizi uyguladık. Birkaç iyi oyuncularının da iyi olduğunu biliyorduk. Onları durdurduk. Legia Varşova ile sahamızda karşılaşacağımız maç var. Onları yenersek gruptan çıkma adına büyük şans yakalayacağız" ifadesini kullandı.

- Goller yabancılardan geldi

Trabzonspor'un 5 resmi maçtaki 4 golü de yabancı futbolcularından geldi.

Bordo-mavililerin, 2-0 galip geldiği maçta golleri Cardozo ve Medjani atarken, Metalist Kharkiv maçında da golleri Constant ve Papadopoulos'tan geldi.

- Takım İstanbul'a dönüyor

Lviv'den 13.05'de ayrılacak olan Karadeniz ekibi, 22 Eylül Pazartesi İstanbul Başakşehir'le oynayacağı maç için Trabzon'a dönmeyerek İstanbul'da kalacak.

Ligde yaptığı ilk 2 maçta galip gelemeyen bordo-mavililer, İstanbul Başakşehir'le yapacağı maçın ardından uçakla kente dönecek.