Organizasyonu düzenleyenlerden biri olan eski yönetim kurulu üyesi Muammer Saka, “Trabzonspor camiasının gücü her türlü zorluğu ve engelleri aşacak güçtedir” dedi

Önemli İsimler Katılacak

Bakan, milletvekili, bürokrat, sanatçı, yazar, iş adamı ve akademik camiadan 500 kişilik bir Trabzonsporlu aile 15 Mart Perşembe günü İstanbul’da düzenlenecek bir Arama Konferansında buluşacak. 3 Temmuz 2011’den beri ülke futbolunda yaşanan şike sürecinin en büyük mağduru olan Trabzonspor Kulübü’nün şike sürecini masaya yatırmak ve izlenmesi gereken yol haritasını belirlemek üzere buluşmaya hazırlanıyor. 15 Mart Perşembe günü saat 16:00′de İstanbul’da WOW Otel’de düzenlenecek olan Arama Konferansına Çevre Ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Spor Eski Bakanı Faruk Nafiz Özak ve Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener katılacak.

Arama Konferansına eski başkanlardan Mehmet Ali Yılmaz, Nuri Albayrak, Ahmet Celal Ataman, Mustafa Günaydın, Özkan Sümer de dahil olmak üzere İş adamı, sanatçı, yazar, bürokrat ve akademisyen 500 kişilik bir Trabzonsporlu katılacak.

Organizasyon Komitesi adına bir açıklamada bulunan Muammer Saka şu açıklamayı yaptı:

“Bu Arama Konferansı Trabzonspor Kulübünün bütün sosyal paydaşlarını bir araya getirecek bir organizasyon olarak çok önemlidir. Şike sürecinin en büyük mağduru olan kulübümüzün süreç içerisinde sessiz kalarak hukuka gösterdiği saygıyı kimse yanlış anlamamalıdır. Arama konferansında ülke futbolunun yaşadığı kaosu enine boyuna masaya yatırmayı ve Türkiye ve UEFA’da hukuki sürecin en sağlıklı şekilde yürümesi için Trabzonspor camiasının yapması gerekenleri konuşacağız.

Bu anlamda ülkede oluşturulmak istenen temiz futbol iklimine katkı sağlamayı da hedefliyoruz. Bilinmelidir ki bugün burada her katmanından birer temsilcisi bulunan Trabzonspor camiasının gücü her türlü zorluğu ve engelleri aşacak güçtedir.” Muammer Saka basına kapalı yapılacak olan Arama Konferansının ardından bir açıklama yapılacağını da sözlerine ekledi.