Trabzonpor’un geçen sezon başında İngiltere’nin West BRomwich takımından transfer ettiği Slovak futbolcu Marec Cech ile başı dertte. 28 yaşındaki sol bek için İngiliz kulübüne 1 milyon Euro bonservis bedeli ödeyen Trabzonspor futbolcuya da yıllık 850 bin Euro verirken, yeni sezonda kadroya giremeyen futbolcunun devre arasında satılması planlanıyor.
Ancak bu sezon başında cazip bir teklif gelmesi halinde satılacağı ifade edilen Cech’e hiçbir talip çıkmaması üzerine kadroda tutulmuştu.
Devre arasında da satış listesinde olan Cech, Bordo-Mavili kulüpten ayrılmak için hem bu yılki parasının tamamının hemde bonservisinin bedelsiz olarak kendisine verilmesini istiyor.
Trabzonspor ise bu sezon ki alacağından vazgeçmesi halinde bonservis bedeli istemeden göndermeye sıcak bakıyor. Cech, Trabzonspor’da ayrılması halinde de Türkiye’den bir takım ile anlaşmak istemediği ifade edildi.
Futbolcu ile görüşmelerin devam ettiği bildirilirken büyük ihtimalle alacaklarına karşılık bonservisinin verileceği kaydediliyor.