Trabzonspor’un her mevkide sıkıntı yaşadığını söyleyen Perekli, “Bu saatten sonra sistem arayışı değil, oyuncu performansını yükseltmeye ihtiyaç var. Yoksa her bölgesi sıkıntılı olan Trabzonspor’un ciddi bir estetiğe ihtiyacı var” diye konuştu

Trabzonspor’un efsane oyuncularından ve ilk gol kralı Necmi Perekli, bordo-mavili takımın ayağa kalkmasının yeni bir sistemden ziyade oyuncuların performansının yükseltilmesiyle olacağını söyledi. Perekli, Trabzonspor’da çalışma noksanlığı olduğunun altını çizerken, “Bu takımın bu saatten sonra taktik, düzel ve şekillenmeye ihtiyacı var. Ersun Yanal’ın şu anda tapacağı tek iş sistem ya da farklı arayışlardan çok oyuncu performansını yükseltmektir” diye konuştu.

Trabzonspor’da 3 blokta da fevkalade hatalar olduğuna vurgu yapan Perekli, “Trabzonspor’un orta sahasında öğretmen, oyunu idare edecek bir oyuncu yok. Yenen golün altından kalkmak çok güç oluyor” diye konuştu. Perekli, savunmada 2 tane ağır adamı oynatmanın çok yanlış olduğunu da belirtirken, “Merkezdeki iki oyuncudan birinin çok çabuk ve süratli olması gerek. Vasatlar ve müdahalede yetersiz kalıyorlar. Yediğimiz gollerde bu yanlış tercihlerin faturasını ödedik” dedi.
 
Perekli, eleştirilen sağ bek ve sol bek oyuncularının yerlerinin adamları olduğunu da belirtirken, “Başarılı oldukları takımlardan geri dönüp aynı performansı burada gösteremiyorlarsa bunda motivatörün de eksikliği vardır. Kerrat cetvelini mutlaka hoca öğretir ama problemi çözmek de öğrencinin işidir. Trabzonspor’un bu günkü tablosunda ne kerrat cetveli öğretilebiliyor ne de onu çözebilecek kabiliyetli adam var. Onun için Trabzonspor’da bireysel performansın yükseltilmesi gerekiyor” diye konuştu.