Önceki dönem Chelsea’den 6 milyon Euro’ya aldığı Demba Ba’yı Shanghai Shenhua’ya 13 milyon Euro’ya gönderen; Ersan Gülüm için de yine bu takımdan 5 milyon Euro’luk öneri alan Siyah-Beyazlılar’a, son olarak takımın genç ismi Atınç Nukan için Red Bull Leipzig’den 6 milyon Euro teklif edilmişti. Ersan ve Atınç konusundaki önerileri düşünme aşamasında olan Kartal’ın kapısının; bu sefer Tolgay Arslan için çalındığı ortaya çıktı. Slaven Bilic’in yönetimindeki Premier Lig ekibi West Ham United’tan, genç ön libero için 7 milyon Euro’luk (21 milyon TL) teklif geldiği; Siyah-Beyazlılar’ın da bu girişime olumlu baktığı konuşuluyor.
Karar Başkan Orman’da
Geçtiğimiz sezonun ara transfer döneminde Almanya Bundesliga ekibi Hamburg’tan 450 bin Euro’ya (1 milyon 360 bin TL) takıma kazandırılan 24 yaşındaki futbolcudan 6 ay gibi bir süreçte 21 kat kar etme şansı bulan yönetimin; bu konuda Başkan Fikret Orman’ın kararını beklediği ifade edildi. Geçen sezon Beşiktaş’ta 22 maça çıkan ve takımına 2 gollük katkı sağlayan Tolgay’la, Almanya ve İtalya’dan da kulüplerin ilgilendiği biliniyor.

Trabzonsporluların iddiası gerçek mi çıkıyor?
Trabzonspor ile Beşiktaş'ın Tolgay'ın transferi sıraında dikkat çeken iddialar ortaya atılmıştı. Hatırlanacağı üzere o dönem Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, Bilic'in Tolgay'a mesaj attığını ve 'Gel... Seneye beraber İngiltere'ye gideriz' dediğini ileri sürmüştü. Ancak bu iddia sonrasında Siyah Beyazlılar tarafından yalanlanlış ve sert ifadeler kullanılmıştı. Son gelişmeler çerçevesinde o dönem Trabzonspor'a yüklenen Siyah Beyazlıların şimdi nasıl bir tavır takınacağı ise merak konusu. Bilic, İngiltere'ye transfer oldu ve şimdi Tolgay'ı transfer etmek için girişimlerde bulunduğu yazılıyor...