Mücadele ettiği 3 kulvarda da istenilen başarıyı yakalayamayan Trabzonspor’da artık gözler önümüzdeki sezona çevrildi.
Halilhodzic’in inisiyatifi doğrultusunda transfer edilen futbolcularla istenilen verimi alamadığını belirten Ersun Yanal, kendi kadrosunu kurmaya başladı. Yönetimden hemen hemen her bölgeye 1-2 transfer isteyen deneyimli çalıştırıcı yerli piyasasında Adem Büyük, Mevlüt Erdinç, yabancı isimler arasından ise Van der Vaart’ı istiyor. Kulüp kanadından yalanlama haberlerinin geçilmemesi ise bu isimlerin imza atma ihtimalini güçlendiriyor. Özer Hurmacı’nın bonservisinin alınması sırasında Kasımpaşalı idarecilerle Adem Büyük hakkında da görüşen Bordo-Mavili kurmayların, masadan el sıkışarak ayrıldığı öğrenildi. Kasımpaşa’da kadro dışı kalan 27 yaşındaki golcü için sezonun bitmesinin ardından resmi açıklamanın yapılması bekleniyor.

Vaart Hamburg’dan ayrılıyor

Trabzonspor’un gündemine devre arasında da giren Van der Vaart, “Sezon sonunu bekleyelim” mesajını vermişti. Hamburg’la sözleşmesi biten Hollandalı futbolcunun, takımından ayrılmasına kesin gözüyle bakılıyor. Kulübüyle 2 senedir ligde kalma mücadelesi veren yıldız orta saha oyuncusu, artık Play-Out oynamak istemediğini belirterek Hamburg’la kontrat uzatmayacağını belirtmişti. Pazarlıklar menacerler aracılığıyla sürüyor. Amerika’dan da teklif alan Vaart’ın kararını haziran ayının sonlarına doğru vereceği öne sürülüyor. Bir diğer aday Mevlüt’te ise görüşmeler devam ediyor. Trabzonlu bazı yöneticiler ve Ersun Yanal’ın da şu sıralar Türkiye’de olan Mevlüt’le iletişime geçtiği öğrenildi.

Vaart'ta sorun yıllık ücret

Yıllık 3.9 milyon Euro kazanan başarılı orta saha oyuncusunun, vergiler devreye girince net kazancı 2.7 milyon Euro’ya kadar iniyor. Bu rakamı çok bulan Karadeniz ekibinin profesyonelleri, 33 yaşındaki bir futbolcuya 2.7 milyon Euro vermek istemiyor. Takım içindeki dengeyi bozmama düşüncesinde olan İbrahim Hacıosmanoğlu’nun, yardımcılarına sıkı pazarlık yapın mesajı verdiği öğrenildi.

Mevlüt'ü Yanal ikna ediyor

Sakatlığı nedeniyle Saint Etienne’nin son maçında oynayamayan Mevlüt Erdinç, Türkiye’ye geldi. Önceki günkü derbiyi statta izleyen 28 yaşındaki futbolcunun bu hafta içinde teknik direktör Ersun Yanal’la İstanbul’da bir araya geleceği öğrenildi. Daha önce milli takımdan eski öğrencisini telefonla arayan Yanal’ın Mevlüt’e, “Seni takımımda görmek istiyorum” dediği belirtiliyor.

Adem bavulunu hazırlıyor

Kasımpaşa’da kadro dışı kalan Adem Büyük hâlâ affedilmedi. İstanbul ekibinin yöneticilerinin geri adım atmaması üzerine teknik direktör Önder Özen’in de önümüzdeki sezonun planlamasında Adem’i almaması bekleniyor. Trabzonspor’la büyük oranda anlaştı gözüyle bakılan 27 yaşındaki futbolcu, yıllık 1.5 milyon Euro kazanıyor. Trabzonspor’un da bu dolaylarda teklif yaptığı belirtiliyor.