UEFA Avrupa Ligi L Grubu'nda Perşembe akşamı evinde Ukrayna'nın Metalist Kharkiv takımını ağırlayacak olan Trabzonspor, sahadan galibiyetle ayrılması halinde gruptan çıkmayı garantileyecek. Trabzonspor'da ikinci kez göreve gelen Ersun Yanal ise, bordo mavili takımla ilk kez Avrupa arenasında boy gösterecek.

UEFA Avrupa Ligi'nde Polonya'nın Legia Varşova, Belçika'nın Lokeren ve Ukrayna'nın Metalist Kharkiv takımlarıyla L Grubu'nda mücadele eden Trabzonspor, 4'üncü maçlar sonunda 7 puanla 2'nci sırada bulunuyor. Metalist Kharkiv'i yenmesi halinde puanını 10'a çıkaracak olan bordo mavililer, böylece diğer maçların sonuçları ne olursa olsun 2'nci tura çıkmayı garantileyecek.

UEFA Avrupa Ligi L Grubu'nda 5'inci maçlar öncesinde kayıpsız Legia Varşova 12 puanla zirvede yer alırken, Trabzonspor 7 puanla ikinci, Lokeren 4 puanla üçüncü sırada bulunuyor. Trabzonspor rakibi Metalist Kharkiv ise puansız olarak grubun son sırasında yer alıyor. Ukrayna'daki ilk maçı Trabzonspor 2-1 kazanmış, bu maçta bordo mavililerin gollerini Constant ve Papadopoulos kaydetmişti.

AVRUPA'DA 118'İNCİ MAÇ
Avrupa'da Türkiye'nin en başarılı takımlarından olan Trabzonspor, Metalist Kharkiv maçıyla Avrupa kupalarındaki 118'inci maçına çıkacak. Avrupa arenasında ilk maçını 1976-1977 sezonunda Şampiyon Kulüpler Kupası'nda İzlanda'nın Akranes takımıyla yapan Trabzonspor, geride kalan 117 maçta 45 galibiyet, 31 beraberlik ve 41 mağlubiyet alarak başarılı bir performans ortaya koydu. Rakip filelere 155 gol gönderen bordo mavililer, kalesinde de yine 155 gol gördü.

Trabzonspor, Şampiyon Kulüpler Kupası ve Şampiyonlar Ligi'nde 28, UEFA Kupası ve UEFA Avrupa Ligi'nde 69, Avrupa Kupa Galipleri Kupası'nda 12 ve UEFA İntertoto Kupası'nda 8 karşılaşmaya çıktı.

UEFA'DA DALYAYA 1 GOL KALDI
UEFA Kupası ve UEFA Avrupa Ligi'nde bugüne kadar oynadığı 69 maçta 28 galibiyet, 19 beraberlik ve 22 mağlubiyet alan Trabzonspor, attığı 99 gole karşılık kalesinde 91 gol gördü. Bordo mavililer, Metalist Kharkiv maçında 1 gol attıkları takdirde UEFA Kupası'nda gol sayısında 'dalya' diyecek.

ERSUN YANAL'IN TRABZONSPOR'LA İLK AVRUPA MAÇI
Trabzonspor'da 10 gün önce ikinci kez göreve gelen teknik direktör Ersun Yanal, bordo mavili takımla ilk Avrupa sınavına çıkacak. Bordo mavili kulüpte 2007-2008 sezonunda Ziya Doğan'ın istifa etmesinin ardından 11'inci haftadaki Ankaraspor maçıyla göreve başlayan Ersun Yanal, 2008-2009 sezonunun 29'uncu haftasındaki 3-0'lık Sivasspor mağlubiyetinin ardından görevinden istifa etmişti. Bu süre içinde 53'ü lig 9'u kupa olmak üzere Trabzonspor'la 62 maça çıkan Ersun Yanal, Avrupa'da mücadele edememişti. Yanal, yarınki Metalist Kharkiv maçıyla Trabzonspor'un başında ilk kez Avrupa kupalarında mücadele etmiş olacak.

FİNLANDİYALI HAKEM YÖNETECEK
Trabzonspor-Metalist Kharkiv maçı Hüseyin Avni Aker Stadyumu'nda saat 20.00'de başlayacak. Karşılaşmayı Finlandiya Futbol Federasyonu'ndan Mattias Gestranius yönetecek. Jan-Peter Aravirta ve Mikko Alakare'nin yardımcı hakem olarak görev alacağı karşılaşmanın dördüncü hakemi Jukka Honkanen, ilave yardımcı hakemleri ise Antti Munukka ve Dennis Antamo olacak.

YANAL'DAN MECBURİ REVİZYON
Trabzonspor teknik direktörü Ersun Yanal, Metalist Kharkiv karşısında Galatasaray maçına çıkardığı kadroda mecburi bir revizyona gidecek. UEFA listesinde bulunmayan Özer Hurmacı, Mustafa Akbaş ve Serdar Gürler'i Metalist Kharkiv maçı kadrosuna alamayacak olan Ersun Yanal, ayrıca sakatlığı bulunan Constant'a da görev veremeyecek. Yanal'ın savunma kurgusuna Galatasaray maçında cezalı olduğu için forma giyemeyen Belkalem'i ekleyeceği, Medjani'yi ise ön liberoya çekebileceği belirtildi.

TRABZONSPOR'UN METALİST KHARKİV MAÇI MUHTEMEL 11'İ:
Fatih Öztürk- Bosingwa, Belkalem, Papadopoulos, Musa Nizam, Medjani, Salih Dursun, Waris, Mehmet Ekici, Yusuf, Cardozo

SAKAT: Constant, Onur, Deniz
CEZALI: Yok
BİLET FİYATLARI: Kale Arkası: 30.-TL, Maraton: 50.-TL, Kapalı Kenar: 80.-TL, Kapalı Orta: 100.-TL, VIP: 200.-TL, VIP Özel C-I arası: 500.-TL, VIP Özel A-B sırası: 1.000.-TL