Sahasında Fenerbahçe karşısında aldığı beraberlikle 3. haftadır galibiyet yüze göremeyen Trabzonspor'da teknik direktör Şenol Güneş, Orduspor maçı öncesi oyuncularını yakın takibe aldı. Rakipleriyle arasındaki puan farkını kapatma şansını yitiren bordo-mavililer normal sezonu 3 puanla kapatarak Süper Final maçlarına biraz olsun moralli girmeyi hedefliyor.

Fenerbahçe karşısında aldığı beraberlikle Süper Final öncesinde rakipleriyle puan farkını kapatma fırsatını elinden kaçıran Trabzonspor'da teknik direktör Şenol Güneş oyuncularını yakından izliyor. Deneyimli teknik adam gerek antrenman sahasında gerekse özel görüşmeler yaparak oyuncularını sarı-lacivertli takım ile oynanan maçın atmosferinden kurtarmaya çalışıyor. Fenerbahçe beraberliğinin ardından üzüntü yaşayan takımını toparlamaya çalışan Şenol Güneş. kafa olarak takımını hazırlamaya çalışırken Süper
Final maçları öncesinde oynanacak olan Orduspor maçını kazanmak zorunda olduklarını ifade etti. İstanbul'un 3 büyük takımı ile oynanacak olan final maçlarına moralli bir başlangıç yapabilmek için Orduspor maçına final maçı olarak görmek zorunda olduklarını oyuncularına aktaran Karadeniz ekibinin patronu, 3. haftalık galibiyet özlemine de son vermeleri gerektiğini belirtti.

FENERBAHÇE KONUŞULMASIN

Öte yandan Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, futbolcularından ve takıma yakın olan isimlerden Fenerbahçe maçını ve sonrasında yaşananları konuşulmamasını istedi. Bu maça yönelik olarak yapılan hatalardan elbet de dersler çıkarmaları gerektiğini paylaşan deneyimli teknik adam, bu maçın artık unutulup camia olarak Orduspor maçına adapte olmaları gerektiğini vurguladı.

TRABZONSPOR 3. HAFTADIR KAZANAMIYOR

Trabzonspor 12 Mart Pazartesi günü sahasında Sivasspor'u 2-1 yendiği maçın ardından galibiyeti unuttu. Bordo-mavililer deplasmanda oynadığı Gençlerbirliği ve Galatasaray sahasında ise Fenerbahçe karşısında 1-1'lık skorlarla ayrıldı. Bordo-mavililer Ziraat Türkiye Kupasında ise Medical Park Antalyaspor'a 2-1 mağlup oldu. Spor Toto Süper Lig'de son 3 haftadır kazanamayan Karadeniz ekibi 6 puan kaybederek Süper Final maçları öncesinde yara aldı.

BURAK VE HALİL YERLERİNİ KORUDU

Trabzonspor'un iki hücum oyuncusu Burak Yılmaz ve Halil Altıntop Spor Toto Süper Ligi'nin en iyi hücum ikilisi sıralamasındaki yerlerini korudu. Bordo-mavili forma altında bu sezon 32 gol atan Burak Yılmaz 9 asist yaparken, Halil Altıntop ise 5 gol ve 7 asist yaptı. İki oyuncu toplamda 37 gol atarken, 16'da asist yaptılar. Bu iki oyuncuyu Galatasaray'dan Johan Elmander ve Milan Baros takip etti. İki oyuncu 19 gol ve 16 asist yaparken, Sivasspor'dan Michael Eneramo ve Ricardo Pedriel 18 gol ve 13 asistle
takip eden isimler oldu.

TRABZONSPOR SALONDA ÇALIŞTI

Bu arada Trabzonspor bugünün ilk çalışmasını salonda gerçekleştirdi. Fenerbahçe maçı sonrası Orduspor maçı hazırlıklarına ara vermeyen bordo-mavililerde as oyuncular dünü dinlenerek geçirirken bugünkü sabah çalışmasını salonda yaptı.