Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, “ 2010-2011 Süper Lig şampiyonu Trabzonspor’dur” diyerek, “ Bunu Fenerbahçeliler, Galatasaylılar, Beşiktaşlılar ve tüm spor camiası bizden daha iyi biliyor. Dünya alem biliyor” ifadelerini kullandı.

Başkan Gümrükçüoğlu’ Cuma namazı öncesi Gülbaharhatun Mahallesini ziyaret ederek vatandaşlarla çay içip sohbet etti. Ziyarette bir vatandaşın,” Başkanım, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi, Trabzonspor’un başvurusunu reddetti. Bu konuda ne düşünüyorsunuz?” şeklindeki sorusuna cevap olarak, “ Onun bir önemi yok. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi, ‘benim görev alanım değil’ diyerek verdi o kararı” şeklinde konuştu.

Başkan Gümrükçüoğlu, bütün takımları, sporcuları ve taraftarları sevip saydıklarını belirterek, “Sevgili Fenerbahçeliler de, Galatasaraylılar da, Beşiktaşlılar da hiç zorlanmasınlar. 2010-2011 futbol sezonunun Süper Lig şampiyonu Trabzonspor'dur. Bunu bizden iyi onlar biliyorlar. Herkes biliyor, dünya alem, bütün Anadolu, bütün Türkiye biliyor. Bunu bilmeyen yok” ifadelerini kullandı.