Trabzonspor, G.Saray'ı yenerek taraftarını sevince boğarken, aynı zamanda da gelecek için iyi sinyaller verdi. Derbi maçlardaki başarısıyla göze çarpan bordo-mavili takım, bu sezon birçok kez lideri belirleyerek adeta ligin gizli efendisi durumuna geldi. Bordo-mavili takım, şampiyonluk mücadelesi veren Fenerbahçe'den sonra Galatasaray'ı da koltuğundan etti. 'Lideri belirleyen takım' durumuna gelen Karadeniz ekibi, ligin 18'nci haftasına zirvede giren F.Bahçe ile deplasmanda 0-0 berabere kalarak sarılacivertli ekibin koltuğunu Beşiktaş'a kaptırmasına neden olurken; 26'ncı haftayı lider tamamlayan Cimbom'u da yıkarak zirvenin rengini yine değiştirdi. 

Sadece Kartal'a yenildi 
Ve bu Trabzonspor için yeni bir durum da değil! Fırtına, 2009-10 sezonunun son haftasında da deplasmanda Fenerbahçe ile 1-1 kalarak Bursaspor'un şampiyon olmasını tayin etmişti. Bu sezon Süper Lig'de 3 büyük takıma karşı oynadığı 5 maçta sadece 1 kez yenilen Trabzonspor, derbi maçlarındaki başarılı grafiği ile de göz doldurdu. Galatasaray'ı her 2 maçta da yenen Kuzeyin Efendisi, Fenerbahçe ile oynadığı 2 maçı da golsüz tamamladı; sadece Beşiktaş'a 3-0 kaybetti. Böylece 5 derbide 8 puan toplayan bordo-mavililer, 5 gol attı, 4 golü de kalesinde gördü. Asıl ilgi çeken ise teknik direktör Ersun Yanal'ın maç sonrası mesajı oldu: "Bu takım birkaç iyi takviye ile şampiyonluğun en güçlü adayı olur."

AVNİ AKER'DE YER YERİNDEN OYNADI
Bordo-mavili takım, Avni Aker'de G.Saray'ı 2-1 yenerek hem Avrupa kupaları yarışından kopmamanın sevincini yaşadı, hem sarı-kırmızılı takımı bu sezon ikinci defa yenerek büyük moral buldu.

2.5 GOL
Trabzonspor , Süper Lig'de sahasında en çok gol atan takım oldu. Karadeniz ekibi, evindeki 14 maçta rakip filelere 34 gol gönderdi. Maç başına 2.5 gol ortalaması yakalarken, ligde de kendi evinde en fazla gol kaydeden ekip oldu. Bordo-mavililer ligde elde ettiği 46 puanın 33'ünü evinde topladı