Süper Final öncesi, Karadeniz takımları karşısında dış saha kabusu yaşayan bordo-mavililer Orduspor ile oynayacağı maçı kazanarak moral bulmak istiyor.

Lig'de sırasıyla Gençlerbirliği, Galatasaray ve Fenerbahçe maçlarında 1-1'lık skorlarla ayrılan Trabzonspor deplasmanda oynayacağı Orduspor maçını kazanarak 3 haftalık galibiyet özlemine son vermeyi hedefliyor. Son oynadığı maçlar sonrası zirveyle arasındaki puan farkını kapatamayarak Süper Final öncesi avantaj yitiren Trabzonspor, bu sezon Karadeniz takımları karşısında üstün olan taraf olsa da söz konusu takımlarla deplasmanda oynadığı maçlarda aynı başarıyı gösteremedi.

Trabzonspor bu sezon Karadeniz takımları olan Samsunspor, Karabükspor ve Orduspor maçlarında 3 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 mağlubiyet elde ederken attığı 13 gole karşılık kalesinde 5 gol gördü. Bordo-mavililer söz konusu takımlarda 10 puan çıkartırken 5 puan da kaybetti.

Trabzonspor'un bu sezon Karadeniz takımlarıyla yaptığı maçlar ve aldığı sonuçlar

3. Hafta Samsunspor-Trabzonspor: 1-1

4. Hafta Trabzonspor-Karabükspor: 3-1

17.Hafta Trabzonspor-Orduspor: 4-1

20.Hafta Trabzonspor-Samsunspor: 4-0

21.Hafta Karabükspor-Trabzonspor: 2-1

TRABZONSPOR DIŞ SAHADA GEÇTİĞİMİZ SEZONU MUMLA ARIYOR
Karadeniz Temsilcisi Trabzonspor bu sezon dış sahada oynadığı maçlarda aradığını bulamadı. Deplasmanda elde ettiği 8 beraberlikle bu sezon en fazla beraberliği elde eden takım olarak ilk sırada yer alan Trabzonspor, oynadığı 16 maçta 5 galibiyet, 8 beraberlik ve 3 mağlubiyet elde ederek attığı 24 gole karşılık kalesinde ise 17 gol gördü ve dış saha maçlarında 23 puan topladı.

Trabzonspor dış saha maçlarında geçtiğimiz sezonki performansını aradı. Deplasmanda elde edilen sonuçlarla zirvede yer alan Karadeniz ekibi geçtiğimiz sezon oynadığı 17 maçta 13 galibiyet, 3 beraberlik ve 1 mağlubiyet elde ederek attığı 35 gole karşılık kalesinde ise 11 gol görmüştü ve 42 puan toplayarak dış sahada en çok puanı toplayan takım olmuştu.