Milliyetçi Hareket Partisi Trabzon İl Başkanı Muammer Demeli, program yapımcısı Sinan Kutay’ın “Sözün Kısası” programında “Türkiye ve Trabzon Gündemi”ni değerlendirdi…

ÇÖZÜM SÜRECİ

 İnsanların zihnine algıyla yerleştirilen çözüm süreci adı verdikleri süreci iyi analiz etmek gerek. Bu çözüm süreci mi ? Çözülme süreci mi ? Milliyetçi Hareket Partisi, diğer siyasi partiler ve tüm insanlar mutlaka Türkiye’de barışın ve huzurun olmasını isterler. Bu kavga niye ? Bu kavganın asıl temelini araştırmak lazım. En baştan beri hep  bu sürecin onların yaptığı gibi müzakere ile değil mutlak ve mutlak mücadele olabileceğini söyledik. Ama onlar bizim mücadele anlayışımızda sadece askeri mücadeleyi göz önüne alıyorlar ve milleti böyle bir algıyla da kandırıyorlar. Bizim için barıştan yana değiller diyorlar.  Kesinlikle hayır. Biz bu ülkede barışın, demokrasinin sağlanmasını en çok isteyenlerdeniz. Biz bunun bu şekilde olmasına karşıyız. Başbuğumuz Rahmetli Alparslan Türkeş’in “Ben bu işi altı ayda temizlerim” dediğini herkes biliyor. Ben bu işi  yüz bin ordu ile yaparım diyordu. Ama bu yüz bin kişilik ordu tabiri içinde yirmi beş bin tane asker ve polis vardı. Bu topluluğun içinde psikoloğu, doktoru, öğretmeni yani her türlü kesimden insan vardı ve ben bu insanlarla bunu çözerim demişti. Yirmi beş bin askerimiz dağlara yerleştirilecekti. Dağlar pkk nın hakimiyetine verilmeyecekti. Şehir, köy ve mahalle kesimlerinde de insanlar her konuda eğitilecekti. Yani terörist gelip oraya giremeyecekti. Bugün ki durumda sayın genel başkanımız aynı şeyleri söylüyor. Evet şimdi süreç farklı hale geldi. Biz yıllardan beri yapmayın bunların şımartıyorsunuz dedik.Bugün şımartılan bu insanların niyetleri federasyo,eyalet sistemi, kürdistan, büyük kürdistan’dır.  Şuan olup bitenler bu niyetin tatbikatıdır. Buna izin verilmesinin mevzu edilmesi dahi kabul edilemez.

MHP’NİN TEZKEREYE DESTEK VERMESİ

Milliyetçi Hareket Partisinin tezkereye destek vermesinin tek bir nedeni vardır; tampon bölgenin oluşturulmasıdır. Bu tampon bölge oluşturulduğu vakit Türkiye rahata kavuşacaktır bir nebze. Yeterki pkk ile olan çözüm sürecinde mücadeleyi elden bırakmayalım. Bunun yanında bizim Türkmen kardeşlerimiz var. Yaklaşık üç buçuk milyon insan yaşıyor orada. Şimdi biz bu tezkereye hayır deseydik, yarın ışid tarafından Türkmen kardeşlerimiz yapılacak olan bir saldırıda sınır ötesi askeri müdahale yapma imkanımız yoktu. Biz bu hakkı elde ettik.

BELEDİYE BÜTÇESİNİN KIRTASİYE-AĞIRLAMA VE HABERLEŞME HARCAMALARI

Gündemde 3 trilyonluk bir harcamadan bahsediliyor. Kırtasiye, haberleşme ve ağırlama-uğurlamada adı altında .Cumhurbaşkanımız buradaydı. Belediye başkanımız  yemek verdi. Bizzat belediye başkanı özel kalemi tarafından yemeğe davet edildim. Yalnız davet edildiğimde şu soruyu sordum. Bu yemeği belediye başkanı mı vermeli yoksa valilik mi vermeli ? Belediye tabiki bu yemeği verebilir.  Ama cumhurbaşkanımız ilk defa Trabzon’a geliyor. Bana göre bu yemeği valinin  vermesi gerekirdi. Devletin bu konuyla ilgili bütçesi vardır elbet. Bana göre belediyenin bütçesi bu kadar harcanmamalıydı. İyi bir proje yatırımına denk gelecek bir bütçe böylesine zayi edilememeliydi.

ŞEHİR HASTANESİ -GÜNEY ÇEVRE YOLU

Şehir hastanesi cumhurbaşkanımız gelmeden evvel Avni Aker’in yerinde düşünülüyordu. Daha sonra Fatih Devlet Hastanesi ve onun yanındaki cami yıkılarak orada oluşacak alan üzerinde düşünüldü. Cumhurbaşkanı ve yanındaki heyet Trabzon’a geldiktenve ben bu işi yaparım ama bana 300 dönümlük yer bulun söyleminden sonra ki söylendi mi söylenmedi mi bilmiyoruz. Bu belediye başkanımız tarafından ortaya atılan bir iddia.ve sonun olay bugün ki çimento fabrikasının bulunduğu yere kadar geldi.Bir şeye dikkat etmek gerek. Hep şehrin içerisinde .Yani şehir boğulmaya çalışılıyor . Şehir bu yoğunluğu nasıl kaldıracak. Üç yüz dönümden ve bütün hastanelerin burada toplanılacağından bahsediliyor.İnkar etmeyelim güzel bir proje. İnsanlar hastane hastane dolanmayacak. Ama hep şehir içinde. Trabzonumuzun merkezi belli bu yoğunluğu kaldıramaz.Bunu görmeliyiz. Ama 1999’dan beri Milliyetçi Hareket Partisi bir idda üzerinde durdu. Bu iddia “Güney Çevre Yolu” .Olmazsa olmazımız bu bizim. vAkp nin bir türlü kabul etmediği, 13 yıldır ağzına almadığı bir güney çevre yolu.  Samsun güney çevre yolunu bitirdi, Ordu bitirmek üzere, Giresun yarıladı. Bugün Trabzon’u atlıyoruz Rize güney çevre yolu ihalesi yapıldı ve işleme başlandı.Gümüşhane ve Bayburt çevre yolundan bahsediyor. Ama Trabzon’da ses yok .Şayet güney çevre yolu yapılsaydı Kanuni Bulvarı’na karşı değiliz. Kanuni Bulvarı da bu şehrin bir ihtiyacı ve eksiğidir. Ama Kanuni Bulvarı’na verilen ciddiyet ve önem hiç olmazsa bir nebze güney çevre yoluna da verilseydi şuan bizim 300 dönüm gibi bir meselemiz olur muydu ?

AKYAZI TESİSLERİ İSMİ, DOLGU ALANI

Bir kamuoyu yoklaması yapsak Akyazı Tesislerine hangi ismi verelim diye yüzde80-90 ile Hüseyin Avni Aker ismi çıkar. Hüseyin Avni Aker Trabzon için bir değerdir. Stat yapımı için kendi arazisinin belli bir kısmını verdi, belli bir kısmı için de memurluğu döneminde orada çalışıp kendi alın teriyle ve birkaç arkadaşıyla beraber hizmet vererek o alanı büyütmüştür. Biz böyle değerlerimizi yok edemeyiz. Bu ahde vefasızlık olur. Belediye başkanımız Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu mecliste bir gündem ortaya getiriyor hiç alakası yokken ve emrivaki yaparak buranın ismi RTE’dir diyor. Ne zamanki bir baskı unsuru oluşuyor hemen akabinde biz bunu teklif ettik, önerdik diyor. Kendine yakışanı yapıyor.

Akyazı Stadı dolgu alanına gelince oranın dolgu alanı 663 dönüm üzerinden stat olarak yapılmak için karar alınmıştır. İhalesi de 33 trilyon, sonradan 37 trilyona çıkmış dolgu alanı yeridir orası. Daha sonra bu dolgu alanı daha fazla doldurulup genişletilmek istendi, teklif getirildi TOKİ bunu kabul etmedi. Ama bugün oranın alanını gidin ölçün, ben ölçtürdüm bin dönüme yakındır. Ama dikkat ediniz TOKİ bunu kabul etmedi . Şimdi soruyoruz bu alan kime aittir ? Bu bir muamma …

AYASOFYA CAMİİ ÇEVRESİ

Ayasofya Camii’nin etrafı kamulaştırıldı. Kim tarafından kamulaştırıldı, bu kamulaştırma bedelini kim ödedi ?  Bir Hristiyan vakfı tarafından ödendiği duyumu aldık.  Ben şimdi soruyorum. Hayır böyle bir duyum yok TOKİ tarafından karşılandı desinler.

KANUNİ BULVARI- DOĞALGAZ-PROJELER

Belediye başkanımız Sayın Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu Kanuni Bulvarını 3-4 yılda bitireceğini söyledi. Ben de Kanuni Bulvarı başladığı günden bitim tarihini ben en az 15-20 yıl arası diyorum. Şu an en kolayı yapılıyor. Tüneller en ucuz maliyetlerdir. Şu an daha istimlağa girilmedi. Ki şu an Trabzon’da ki bütün yatırımlar yüzde elli kapasiteyle dahi çalışmıyor.  Kanuni Bulvarı da yüzde elli kapasiteyle çalışmıyor. Akyazı da aynı şekilde çalışmıyor.

Mevcut Büyükşehir Belediye Başkanımız 2009 ‘da ; Ben 2 yıl içinde,2011 sonuna kadar doğal gazı bütün Trabzon’a  getireceğim. Trabzon doğalgazla buluşacak dedi. Şimdi daha bu 4-5 yıl daha uzayacak diyor.

Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu Trabzon’da beş yıldır başkanlık yapıyor. Bu ikinci dönemi .  Bütçesi, planı, programı, imarı her şeyi  Belediye Başkanlığımız tarafından yapılmış, merkezi hükümetin hiçbir katkısı olmayan bir proje istiyorum. Altmış bir proje değil ben bir proje istiyorum. Ama esaslı bir proje istiyorum. Üniversitenin oradaki öğrencilerin elbiselerinin yıkandığı yeri de proje sayıyorlarsa bir şey demiyorum. Çok gaddarlık yapmıyorum bir projelerini söyleyeyim. Fatih Mahallesi ile  tanjant yolunu bağlayan 63 metre bir yol var. Eğer bu büyük projeyse buna da bir yorum yapmıyorum. Ben adam gibi proje istiyorum.

Kanuni bulvarını sahipleniyor. Yahu Karayollarının yapmış, merkezi hükümetin üstlenmiş olduğu  projeyi sahiplenmek proje değildir. Altmış bir projenin içine onu koyamazsın. Bu milletle alay etmek olur. Erdoğdu yolunu sahiplenemezsin. Benimdir diyemezsin . Karayolları yazar oraya “ Bu yol Karayolları tarafından yapılıyor” diye.  Sahildeki yürüyüş yoluna benimdir diyemezsin. Spor Toto yazar oraya bu yol benim tarafından yapılmıştır diye. Çömlekçi de kentsel projede burayı ben yapıyorum deme hakkına sahip değilsin. Ben bunları söylüyorum.

ERDOĞDU YOLU ALTINDA ( ZAĞNOS VADİSİ) YAPILAN BİNALAR

Erdoğdu yoluna yukarı çıkarken yolun hemen altında bordo binalar var. Bu binalar kime yapıldı ? İçleri bitmiş. Ben gittim gezdim içlerini. Süper yapılmış. Kimlere yapıldığını soruyorum. Cevabını istiyorum. Ben kırk yıldır siyasetçiyim. Kimseyi kırmak, dökmek niyetinde de değilim. Ben milletin aklındaki soruları dile getiriyorum ve cevaplarını da yetkili mercilerden bekliyorum. Düz bir soru soruyorum. Bunda bir şey yok . Desin ki oradaki arsa sahiplerine yapıldı ve ya kura çektik kura ile sattık desin. Ben buna itiraz etmem. Niye boş duruyorlar. Bu binalar Trabzon’un ayıbıdırlar aynı zamanda. Kentsel dönüşümle açılan Trabzon kalesinin görülmesini engelleyen modern gece kondulardır. Erdoğan Bayraktar’ın bu binaların yol seviyesini geçmemesi emrini verdiğini de biliyorum. Ben bunları söylüyorum ve çok net cevaplar istiyorum.

ÇUKURÇAYIR-BOZTEPE

Bir bina mezarlığı oldu Trabzon. En büyüğü de Boztepe,Çukurçayır’da …Şu an orada 30 bin nüfus var. Sürekli de artmakta. Peki oraya çıkan yolun durumu ne ?  Oraya giden tek bir yol var. Bunu kent konseyindeki toplantıda dile getirdik. Bize dediler ki Kanuni Bulvarı bittiğinde Gölçayır’ın oradan gelen yol, Bahçecik’in oradan gelen yol … Peki ben Bahçecik’in oradan gelen yola nereden gireceğim. Meydandayım. Bahçecik’in oradan gelen yola ben nereden gireceğim. Beşirli’ye  gidip oradan Kanuni Bulvarı’na gireceğim oradan Gölçayır yoluna gelip Boztepe’ye mi çıkacağım ? Boztepe’ye çıkan yolda Karayolları ağı yok . Tamamıyla belediyenin bütçesi ve imarı ile yapılacak olan bir yol güzergahı. Peki bu güzergahta belediye ne yapıyor ? Hiçbir çalışması faaliyeti var mı ? Ben bunları Trabzon halkının gözlemlemesini istiyorum. Özellikle Akp ye oy veren kardeşlerimin gözlemlemesini istiyorum.  Gerçekten açık söylüyorum bu belediye başkanı Trabzon’a gelmiş geçmiş en başarısız belediye başkanıdır.

Trabzon Yeşil şehir olmaktan çıkıyor. Merkezde artık yeşil alan kalmadı. Merkezde şehrin nefes alabileceği bir yer kalmadı.

OYALANIYORUZ

13 yıldır oyalanıyoruz. Sürekli ortaya sundukları anca savsaklanan projeler var. Tren yolu, zigana, lojistik merkez, yatırım adası, ikinci pistimiz yapsınlar teşekkür edelim, alkışlayalım. Akyazı . 11 yıl  Akyazı ile bizi oyaladılar sonrasında yapmaya başladılar . Kaç seçim geçti oyalandık, yapılmaya başlandı. Teşekkür ederiz. Büyükşehir hastanesi de böyle orda mı yapılsın burada mı yapılsın diye diye oyalayacaklar.

Trabzon bizim sevdamız. İnşallah Trabzon’a Milliyetçi Hareket Partisi camiası olarak hizmet için elimizden gelen her şeyi yapacağımızın sözünü veriyoruz. Trabzon halkı, bütün herkes Milliyetçi Hareket Partisini izlemeye devam etsin. İnşallah yaptığımız yönetim kadrolarıyla Trabzon’da  çok daha iyi işler yapacağız. Trabzon’a kendimizi anlatacağız. Milliyetçi Hareket Partisi Trabzon’da birinci, ülke de iktidar partisi olacaktır. Yönetim olarak elimizden geleni yapacağız ve başaracağız. Biz buna inanıyoruz. Halkımızın da bize inanmasını istiyoruz.

Allah yar ve yardımcımız olsun .