Trabzonspor'da Antalyaspor karşılaşması sonrasında yat gezisine çıkan ve ellerinde biralarla poz veren yabancı futbolcuları tartışma yarattı. Yerel basın tarafından eleştirilen futbolcular taraftarı da ikiye böldü.

Bazı taraftarlar, “Futbolcular insan değil mi? Onların eğlenmeye gezmeye hakkı yok mu? İlk defa mı eğleniyoruz?” yorumunu yaparken, bir çok taraftar da, “Nasıl içinize sindiriyorsunuz anlamıyorum. Benim futbolcum yenildikten sonra ağlayacak” diyerek fotoğrafa tepki gösterdi.

Trabzonspor'da Ziraat Türkiye Kupası 4. turunda Antalyaspor'a 2-1 yenilerek elenmenin şoku yaşanırken, yabancı futbolcuların dün öğleden sonra takıma verilen izinde çektirdikleri bir fotoğraf tartışma yarattı. Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, Antalyaspor mağlubiyetinin ardından dün sabah futbolcularına saat 11.00'de basına ve taraftara kapalı bir antrenman yaptırdı. Güneş, antrenmanın ardından öğle yemeğinde kaldıkları otelin bahçesinde barbekü partisiyle stres atan Bordo-mavililer'e öğleden sonra da izin verdi. Bazı futbolcular izin günlerini otelde dinlenerek geçirirken bazıları da Antalya'da gezdi.

5 YABANCININ FOTOĞRAFI TARTIŞMA YARATTI

Trabzonspor'un yabancı futbolcuları Adrian, Henrique, Zokora, Alanzinho ve Colman da izin günlerini yat gezisiyle geçirmeyi tercih etti. Ancak futbolcuların yatta çektirdiği bir fotoğrafın bazı yerel gazetelerin bugünkü sayılarında, “Hayat devam ediyor! başlığı ile; "Trabzonspor'un Türkiye Kupası'na şok bir şekilde veda etmesi taraftarlarını kahrederken Antalya'da kalıp Galatasaray derbisinin hazırlıklarını sürdüren Bordo-mavililer'de yabancı futbolcuların keyifli halleri herkesi şaşırttı” ifadeleriyle sayfalarına taşıdı.

“FUTBOLCU İNSAN DEĞİL Mİ?”

Haberin yayınlandığı internet sitelerine yorum yazan taraftarlar da fotoğraf konusunda ikiye bölündü. Futbolcuların normal bir şey yaptığını savunan taraftarlar, bu görüşlerini şu yorumlarla destekledi:

“Oyuncuların böyle pozlarının basına yansıması güzel değil ama eğlenmeleri en doğal hakları. Yenildik diye dünyanın sonu gelmedi. İsteyen istediğini yapabilir. Abartmayalım”, “Ne olursa olsun, adamlar ister içer ister eğlenir. Taraftara tek hesap verecekleri yer sahadır”, “Futbolcu insan değil mi? Onun eğlenmeye, havuza girmeye hakkı yok mu? İlk defa mı eleniyoruz?”

"TARAFTARIN KALBİNE Mİ İNDİRECEKSİNİZ?”

Futbolcuları destekleyen yorumlara karşı taraftarların büyük çoğunluğu da fotoğrafa tepki gösterdi. Tepki gösterilen yorumlar ise şöyle:

“Gayet doğal. Adamlar para için oynuyor, Trabzonspor için değil ki. Yerlisi de böyle yabancısı da”, “Adamlara bak ya! 5 milyonluk Adrian sahada yok, elinde birayla poz veriyor. İster eğlenin, naparsanız yapın ama bu taraftarla dalga geçercesine poz vermeyin bari”, “Takım kupadan elenmiş ligde ne yaptığı belli değil. Bir de takımı Antalya'da bırakıyorlar ödül gibi. Alın tatil yapın diye. Ya taraftarın kalbine mi indireceksiniz amacınız ne?” , “Siz paranızı alırsınız keyfinizden bira içersiniz, biz kahrımızdan yanarız içmeye para da bulamayız. Taraftarla futbolcu arasındaki fark budur” , “Nasıl içinize sindiriyorsunuz anlamıyorum. Trabzonsporluyum, şu fotoyu sindiremiyorum arkadaş. Benim futbolcum yenildikten sonra ağlayacak ya. Elinde birayla gezmeyecek! Küme düşelim ama futbolcum takımına sahip çıksın yeter ki”, “Onlar için sorun yok tabii. Adamlar ne güzel finale çıkmışlar helal olsun kutlama yapıyorlar”, “Takımı ne diye Antalya'da bırakıyorsunuz? Vallahi ödül gibi. Maç bitti dönün Trabzon'a arkadaş. Öyle havayı denizi bulmuşum ben de içerim”, “Galatasaray maçı öncesi keşke yapılmasaydı. O zaman böyle haber olmazdı”, “Bu yabancıların beşini toplasan bir Alex etmezler. Adam senelerdir Türkiye'de forma giyiyor bir tane böyle magazinsel haberde yer aldı mı?"

Trabzon yerel basını ayrıca Antalya'da yayınlanan yerel gazetelerin, “Ne oldi, rengin soldi” başlığıyla verdiği maç sonrası haberlerle, futbolcuların yat gezisindeki fotoğraflarını yan yana “Yorumsuz” başlığıyla yayınladı.

İSTANBUL SEFERİ YARIN

Trabzonspor, Antalya'da sürdürdüğü Galatasaray maçı hazırlıklarını yarın tamamlayarak İstanbul'a geçecek. Yarın sabah Antalya'da son çalışmasını yapacak olan Bordo-mavililer, saat 15.35'te THY'nin tarifeli uçağıyla Antalya'dan İstanbul'a hareket edecek.

KAYNAK: MİLLİYET