Trabzon 2. Amatör Ligi’nde mücadele eden Erdoğduspor ligin bitimine 5 maç kala şampiyonluğunu ilan ederek 1. Amatör Ligi’ne yükseldi. Geçen yıl averajla Şampiyonluğu kaybeden Erdoğduspor, toplam 61 maçlık galibiyet serisi yakalayarak bir rekora imza attı. Bu sezon 31galibiyet 2 beraberlik alan Erdoğduspor, rakip fileleri 45 kez havalandırırken kalesinde ise sadece 8 gol gördü.

Erdoğduspor Kulübü Başkanı Ali Çolak, ayakta alkışlanacak bir takım oluşturduklarını belirterek, “Bu 2 yıllık bir emeğin karşılığıdır. Erdoğduspor 2. Amatör için fazla kaliteli bir takımdı. Birçok oyuncumuz profesyonel takımların göz hapsinde. Bundan sonraki süreçte bizlere daha fazla iş düşüyor. 1. Amatör Lig’de elimizden gelenin daha fazlasını yaparak gidebildiğimiz yere kadar gideceğiz” dedi.

“ŞENOL GÜNEŞ’İN İLK KULÜBÜ”

Erdoğduspor’un esas amacının Türk futboluna önemli bireyler kazandırmak olduğunu söyleyen Çolak, “Öncelikli hedefimiz temiz ve başarılı futbolcuları ülke futboluna kazandırmak. Bunun için mücadele ediyoruz. Diğer başarılar bizim için sonra gelir. Erdoğduspor Şenol Güneş’in ilk futbola başladığı kulüp olarak tarihe geçmiştir. Amacımız da bu doğrulta da Şenol Güneş gibi kaliteli futbolcu ve bireyi futbola kazandırmaktır” ifadelerini kullandı. Erdoğduspor’un başarısında Erdoğdu Mahallesi halkının çok büyük katkısı olduğunu ifade eden Çolak, “Muhtarından bakkalına kadar herkes bize çok destek oldu. Onların katkısıyla buralara kadar geldi. Bu kulüp için emeği geçen herkese teşekkürlerimizi sunuyoruz” diye konuştu.




PROFESYONEL KULÜPLER TAKİPTE

Aldığı sonuçlar ve galibiyetlerle profesyonel ligde mücadele eden takımlarında dikkatini çeken Erdoğduspor’da futbolcuların çoğu transfer listesinde yer alırken 31 maçta 36 gol atma başarısı gösteren Turan Can ise geçen hafta 3.Lig ekiplerinden Yalıspor’a transfer oldu. Erdoğduspor Teknik Direktörü Hamit Çoban, bu durumun kendilerini son derece mutlu ettiğini kaydederken, “Bizim de istediğimiz bu. Amacımız futbolcuları buralarda yetiştirip üst liglere kazandırmak. Yoksa hep burada kalırlarsa bir yol kat edemezler. Takımımızda çok fazla üst düzey oyuncu bulunuyor. Bunu ligde gösterdikleri başarıyla kanıtladırlar” dedi. Geçen yıl şampiyonluğu kıl payı kaçırdıklarını da kaydeden Çoban, “2 yıl boyunca çok çalıştık ve karşılığını aldık. Aslında geçen yıl bunu başardık ancak averajımız buna izin vermedi. Bu yıl gol yollarında daha fazla etkin olarak buna izin vermedik ve rakiplerimize fark attık. İnşallah 1. Amatör Lig’de de bu başarıları sürdürürüz. Ancak ilk hedefimiz kalıcı olmak. Ondan sonra ise başarılara koşmak” şeklinde konuştu.




31 MAÇTA SADECE 8 GOL

Aldığı galibiyetlerle rakamları alt üst eden Erdoğduspor, 61 maçlık galibiyet serisinde 100’ün üzerinde gol atarken bu sezon oynadığı 31 maçta kalesinde sadece 8 gol gördü. Erdoğduspor’un başarılı kalecisi Ünal Yavuz, başarısında takım arkadaşlarının katkısının büyük olduğunu belirterek, “Bir kaleci başarılıysa bunda defansın çok büyük önemi vardır. Arkadaşlarım çok yetenekli, herkes görevini tam anlamıyla yapınca kalede bize fazla iş düşmüyor” dedi. Kaleci antrenörü, Fazıl Varvar ise, kalecilerin bu yıl ellerinden gelenin fazlasını yaptıklarını kaydederek, “Potansiyel olarak fazla gol yemeyeceğimizi tahmin ediyorduk. Ortalama olarak kalemizde 10 gol görürüz diye düşünüyorduk. Şuan bunun altındayız. Kalecilerimiz ve takımımız çok başarılı. İyi çalışmayla birlikte daha çok rekorlar kırılır” ifadelerini kullandı.




KAPTAN: “HEDEFİMİZ BAL LİGİ”

Başarıya aç bir ekip olduklarını belirten takım kaptanı Serkan Demirci, “İnandık ve başardık. Çok güçlü bir ekibe sahibiz. Şampiyonlukla birlikte daha da güçlendik. Önümüzdeki sezon 1. Amatör Lig’de BAL Ligi için mücadele vereceğiz. İnşallah orda da aynı başarıyı gösterip hedefimize ulaşırız. Bu takım çok daha iyilerine layık” dedi.