İlk bomba Yasin!

Bordo-Mavililer sezonun ilk transferini yaptı. Gençlerbirliği’nde forma giyen Yasin Öztekin ile 4 yıllık anlaşma sağlandı. Bonservisine 500 bin Euro, kendisine de 800 bin Euro ödenecek.

Teknik direktör Şenol Güneş’in raporu doğrultusunda transfer çalışmalarını sürdüren Trabzonspor dün ilk bombayı patlattı. Bordo-Mavililer, Gençlerbirliği’nin geçtiğimiz sezon başında Almanya’nın Borussia Dortmund takımından transfer ettiği Yasin Öztekin’i renklerine bağladı. Süper Lig’in normal sezonunda 33 maçta forma giyen 25 yaşındaki futbolcu, rakip fileleri 6 kez havalandırdı. Orta sahada görev yapan Yasin için Gençlerbirliği’ne 500 bin Euro ödeyecek olan Trabzonspor, 4 yıllık sözleşme yaptığı futbolcuya da senelik 800 bin Euro verecek. Bu arada Başkent ekibi de alacağı 500 bin Euro’nun yüzde 20’sini (100 bin Euro) Borussia Dortmund ile yaptığı anlaşma gereği Alman ekibine ödeyecek.

Dortmund’da futbola başladı
Karadeniz ekibinin devre arasında da gündemine gelen Yasin, Trabzonspor forması giyeceği için heyecanlı olduğunu kaydedip, “Bana duyulan güveni boşa çıkarmamak için elimden geleni yapacağım. Gençlerbirliği’nde güzel günlerim oldu” dedi. 1996’da Dortmund’un altyapısından yetişen Yasin, 2009-2010 sezonunda A takıma yükselmeyi başarmıştı.

MİNİ YORUM

Trabzon’da iş yapar


Trabzonspor gerçekten çok önemli bir yatırım yaptı. Fenerbahçe’nin de ilgilendiği konuşulan genç bir oyuncuyu transfer etmek önemli bir başarı. Tabii burada Yasin’in büyük bir takıma uyum sağlayıp sağlayamayacağı konusu gündeme gelecektir. Şöyle söyleyelim; Yasin gerçekten de karakteriyle, oyun yapısı ve hırsıyla tüm handikapları aşacak düzeyde. Topu aldığında dikine oynayabilen, seri çalımlar atabilen ve en önemlisi kapalı savunmaları uzaktan şutlarla delebilen bir yapıya sahip. Tekniği gayet iyi, fiziksel gücünü de geliştirebilirse çok yararlı olur. Şenol Güneş gibi bir ustanın elinde Türk futbolu pırıl pırıl bir yetenek daha kazanacaktır. Taraftarların da ona sahip çıkıp, şehre adapte etmeleri gerekiyor.

Tunç Kayacı


Alper için geri sayım


Geçtiğimiz sezonun devre arasında Fenerbahçe’nin kapısından dönen Alper Potuk’ta da mutlu sona az kaldı. Bordo-Mavili yöneticilerin bir kısmı bu transferden vazgeçtiklerini söylese de, gerçeği FANATİK ortaya çıkardı. Bordo-Mavililer bonservis bedeli yüksek olan 21 yaşındaki futbolcu için Eskişehirspor Yönetimi’nin parayı aşağı çekmesini bekliyor. Eskişehirspor’da son dönemde yaşanan kriz nedeniyle kulüpten ayrılmak isteyen futbolcular arasında yer alan Alper’in de, Avrupa’ya gidecek olan Trabzonspor’a gelmeye sıcak bakması, Karadeniz ekibinin elini güçlendiriyor.

Bitti-bitiyor!
Bordo-Mavililer daha önce yıldız futbolcu için Eskişehirspor’a 2 milyon Euro ile Sapara’yı takasta kullanma teklifini iletmişti. Kırmızı-Siyahlılar ise 5 milyon Euro’da diretmişti. Trabzonspor kanadında bu transferin askıya alındığı belirtilse de, transferin birkaç gün içinde tamamlanması bekleniyor.

Bamba da yolda


Trabzonspor’un büyük sıkıntı yaşadığı savunmaya yapılacak takviye için asbaşkan Nevzat Şakar müjdeyi verdi, Leicester City’de oynayan Souleymane Bamba ile anlaştıklarını söyledi

Geçtiğimiz sezondan bu yana Trabzonspor’un en çok sorun yaşadığı bölgelerden biri hiç kuşkusuz savunmanın göbeğiydi. Devre arasında da bu konuda girişimler olmuş ama sonuç alınamamıştı. Bordo-Mavililer yeni sezon öncesi ise işi sıkı tuttu. Fırtına, İngiltere’nin Leicester City takımında forma giyen 27 yaşındaki savunma oyuncusuyla anlaşma sağladı. Fildişi Sahili Milli Takımı’nda da forma giyen 1.90 boyundaki oyuncuyla ilgili müjdeyi asbaşkan Nevzat Şakar verdi. Bamba’nın menaceri ile İstanbul’da bir araya geldiklerini kaydeden Şakar, “Futbolcunun transferi konusunda önemli mesafe aldık” diye konuştu.

Yıllık 1 milyon ödenecek
Fransa’da PSG, İrlanda’da Dunfermline Athletic ve Hibernian formaları giyen Bamba’ya yıllık bir milyon Euro ödeneceği belirtildi. Bordo-Mavililer’in İngiliz ekibi Leicester’la da bonservisi konusunda el sıkıştığı ifade edildi.