Bu hafta sonu başlayacak olan PTT 1. Lig'in yayın haklarını elinde bulunduran TRT geçtiğimiz günlerde ilk hafta yayınlanacak maçları ve yayınlanacak kanalları açıklamıştı. Buna göre Denizlispor - 1461 Trabzon karşılaşması Pazar günü TRT Avaz kanalından canlı olarak yayınlanacaktı.

Türkiye Futbol Federasyonu'nun Spor Toto Süper Lig'in ikinci hafta programını açıkladığında ise bir başka skandal ile karşılaşıldı. TFF'nin Trabzonspor ile 1461 Trabzon'un maçlarını aynı gün, aynı saate koyması şaşkınlık yarattı. Futbolu bir marka değeri haline getirmek gibi bir görevi olan TFF yapmış olduğu program ile 1461 Trabzon'un maçını adeta sabote etti.

TRT ise bu iki maçın aynı saate denk gelmesinin ardından bir açıklama yaparak Denizlispor - 1461 Trabzon karşılaşmasını yayın programından kaldırdığını ilan etti. Milletin vergileriyle ayakta duran devlet televizyonunun yayın politikasını reyting kaygısına göre belirlemesi tepki çekti.

Yoğun tepkilerini TRT'ye bildiren Trabzonspor taraftarlarına cevap ise TRT Avaz Yayın Planlama Müdürü Ziya Üstünel'den geldi. Ziya Üstünel, "Canlı yayın aracımız olmadığı için maçı yayınlamayacağız." diyerek bir başka skandala imza attı. Bu durum TRT gibi dev bir markanın yayın planlamasını yaparken teknik donanımına bakmadan amatörce kararlar alıyor şeklinde yorumlandı.

Öte yandan TRT haftasonu oynanacak olan maçların yayınlanacak kanallarını açıkladı;

Buna göre 20:00 Denizlispor - 1461 Trabzon / WEB TV 'de izlenecebilecek.