İşte Taka Gazetesi'nin Yazıişleri Müdürü Levent Ustabaşı, herkesin merak ettiği bu soruların cevabını Onursal Başkan Mehmet Ali Yılmaz'a sordu.

KANDIRMACA BUNLAR..!
Onursal Başkan Yılmaz "Her şeyde olduğu gibi bu da geç kalınmış bir toplantıydı" diyerek başladı sözlerine ve şöyle devam etti:
"Böyle davet olmaz, bir gün önceden şifahen arayıp katılmamı istediler. Geç kalınmış toplantılardan bir şey çıkmayacağına inandığım için gitmedim. Ayrıca oraya katılanlar Faruk Özak'ın belirlediği isimlerdir. Güdümlü yapılan her şey gibi, bu toplantı da güdümlü yapıldığı için zayıf kalmıştır. Trabzonspor camiası çok büyüktür ve çok güçlüdür. Yani, WOW'daki kadar küçük değildir, kimse kimseyi kandırmasın. Gaz alınmaya çalışılmasın. O geç kalınmış ve güdümlü toplantıda alınan tüm kararlar ile konuşulanların 8-9 ay önce masaya yatırılması gerekirdi. Kısacası kandırmaca bunlar. En önemlisi böyle göz boyamalarla kimse Trabzonspor'u ve Trabzonspor'un dev camiasını oyuncağı yapmamalı..."

TEK SEÇİCİ ÖZAK..!
Eski bakan ve AK Parti Trabzon Milletvekili Faruk N. Özak'ın "Gölge başkan" olduğunu işaret eden Onursal Başkan Mehmet Ali Yılmaz konuşmasını söyle sürdürdü:
"Türkiye Cumhuriyeti'nde halkımızın yüzde 60'lık bölümü Ak Parti'yi seçmiştir.. Yani Faruk Özak çoğunluğun seçtiği bir vekildir.. Böylece Trabzonspor'daki her şey onun sorumluluğundadır.. Her şeyi kendi yönlendirmektedir, en son duyduğuma göre basketbole de el atmış.. Sadri Şener başta olmak üzere hiç bir Trabzonsporlu yönetici ondan habersiz bir odadan diğerine geçemez.. Bağımsız olmayan bir Trabzonspor yönetimi de otomatikman Özak'tan habersiz karar alamıyor ve hareket edemiyorlar.. Güdümlü yöneticiler, böylelikle bu dev kulübü de ilgilendiren krizlerde sağlıklı ve hızlı hak aramayı gerçekleştiremiyorlar.. Futbol Federasyona Faruk Özak üye tayin ediyor, Sadri Şener tanımıyor.. Sorulunca da -Bizimle alakası yok- diyor ancak o seçilmiş kişi TFF'de Bordo-Mavili camiayı temsil etmeyi sürdürüyor.. Böylesi tirajikomik bir olay büyük Trabzonspor camiasına yakışmıyor"

BAŞBAKAN NE DEMİŞTİ?
Yılmaz, Başbakan Erdoğan'ın "Trabzon benim için çok önemli" dediğini kimsenin unutmaması gerektiğini belirterek "Sayın başbakanın Trabzonspor'u ne kadar önemsediği apaçık ortadadır.. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, şike süreci içerisinde Trabzonspor'la, gölge başkan Faruk Özak ve Sadri Şener yönetiminden daha yakın ilgilendi.. Ve halen de bizzat ilgileniyor.. -Ay sonunda yapılacak UEFA toplantısından önce karar alınır, biz de kupayı Trabzon'a getiririz- diyen Sadri Şener'e ne yazık ki..! Mahkeme sonuçlanmadan, bu şike sürecinde hukuken net karar verilmeden, kimse kimseye kupa vermez.. Milyonlarca Trabzonsporlu kandırılmamalı.." dedi.

GARİP, BORÇ BİTMİYOR..!
"UEFA'dan para geldi, yayıncı kuruluştan, iddaa'dan, Spor Toto'dan para geldi, önemli futbolcular satıldı ama hala Trabzonspor borç batağında deniyor" diyen Onursal Başkan Yılmaz konuşmasını şöyle devam ettirdi:
"Selçuk, Engin, Egemen, Jaja, Umut, Ceyhun, Yattara yok.. Nerde bunların paraları?.. Nerede UEFA'dan gelen Şampiyonlar Ligi giriş bedeli?.. Yayıncı Kuruluş'tan da para akıyor, ama hala 105 milyon lira borç varmış.. Dilim varmıyor neyse, ama bu gelirlere rağmen bu kadar borcun hesabı mutlaka sorulur.. Trabzonspor ile ilgili her sorumluluğu üstlenen gölge başkan niçin bu borç sorununu da çözmüyor..? Özak her şeye el attığına göre bu borcun temizlenmesine de el atması gerekmez mi?.."

YENİ GÜDÜMLÜ SAKA MI..?
Toplantıyı organize eden eski yönetici Muammer Saka yeni genel kurula hazırlanıyormuş buna ne diyorsunuz? sorusuna.. Mehmet Ali Yılmaz gülümseyerek şöyle cevap verdi:
"Faruk Özak'a yakın olanın yolu Trabzonspor'a çıkar.. Demek ki, Sadri Şener söylenenleri iyi yapamamış, sadakatini gösterememiş ki, yeni bir uygulamacı gerekiyor... Kesinleşmemiş bir isim hakkında yorum yapmak bana yakışmaz, bekleyelim görelim.!"