Türkiye Spor Yazarları Derneği Genel Başkanı Oğuz Tongsir, Fethullahçı Terör Örgütü'nün 15 Temmuz'daki askeri darbe girişimine ilişkin tepki çeken bir tweet attı.

SESİN DUYULMADI TSYD
Daha önce spor basınında olmamalarına rağmen Can Dündar ve Erdem Gül'ün tutuklanmasına bile tepki gösteren TSYD'nin, onlarca vatandaşın ve polisin hayatını kaybettiği FETÖ'cü hain darbe girişimi karşısında sadece bir cümlelik açıklama yapması tepki çekti. TSYD, hain darbe girişimi sonrası sadece daha önceden planlanan 18 Temmuz'da derneğin havuz başında yapılacak ödül töreninin iptal edildiğini "Ülkemizde yaşanan üzücü olaylardan dolayı" ifadesiyle duyurdu.

TEPKİLER GELİNCE...
TSYD, bir sonraki gün aynı iptal duyurusunu bu kez "Gün, Demokrasiye sahip çıkma günüdür" diyerek tekrar etti. Ancak ne 'üzücü olayları' ne de neden demokrasiye sahip çıkılması gerektiğini vurgulayan, FET Ö'cülerin hain darbe girişimini kınayan herhangi bir açıklama metnine yer verilmedi..
TWEET'İ SİLDİ
Bu milletin 5 lira için gelin arabasının önüne atlayabileceğini söyleyen Tongsir, tepkiler üzerine tweet'i silmek zorunda kaldı.
Milleti aşağılayan ancak yazdığının anlaşılmadığını söyleyen Oğuz Tongsir, yazdığını anlamayanlarla işinin olmayacağını belirtti.


İSTİFA ET TONGSİR!
Bu çıkışı sonrası TSYD Başkanı Tongsir'e büyük tepki gelirken sporseverler Tongsir'e yönelik istifa çağrısı yaptı. İşte o mesajlar:.

-Sen de o tankın önüne atlayacak YÜREK var mı?
-Twitterda bile yazmayi beceremeyen adam TSYD başkanı olmuş.
-Gram şerefin varsa istifa edersin Oğuz Tongsir.
-Sen 5 lira da etmezsin... Son ne olur bize onu söyle.