Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'nun 19.01.2012 tarih ve 54 sayılı toplantısını gerçekleştirdi. Gerçekleşen toplantının sonunda Trabzonspor'a 70 bin TL para cezası kesildi.
Yapılan açıklamada Trabzonspor ile ilgili şu ifadeler yer aldı: 
"TRABZONSPOR A.Ş.'nin, 15.01.2012 tarihinde oynanan TRABZONSPOR A.Ş. - SAMSUNSPOR Spor Toto Süper Lig müsabakasında, taraftarlarının neden olduğu saha olaylarından dolayı takdiren 10.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına,
Aynı müsabakada TRABZONSPOR A.Ş.'nin, taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürattan dolayı ve bu eyleminin aynı sezon içerinde 2. Kez gerçekleştirilmesi nedeniyle takdiren 60.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasın.
Cezaların birleştirilmesi suretiyle TRABZONSPOR A.Ş.'nin, toplam 70.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına karar verilmiştir"

Olayların Samsunspor boyutunda ise ilginç bir yaklaşım sergilendi. Kötü tezahüratlarda bulunarak olayların fitilini ateşleyen Samsunspor ile ilgili açıklamada şu ifadeler yer aldı:
"SAMSUNSPOR Kulübünün, 15.01.2012 tarihinde oynanan TRABZONSPOR A.Ş. - SAMSUNSPOR Spor Toto Süper Lig müsabakasında, taraftarlarının neden olduğu saha olaylarından dolayı takdiren 30.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına,
Aynı müsabakada SAMSUNSPOR Kulübü hakkında, çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle sevk yapılmış ise de isnat olunan ihlalin unsurları oluşmadığından CEZA TAYİNİNE YER OLMADIĞINA,"

Öte yandan Trabzonspor'un olaylar nedeniyle PFDK'ya sevk edilmesi halinde görüntülü savunma yapacağı ve Samsunspor taraftarının görüntülerini payşalacağı ifade edilmişti...