PSV Eindhoven ile rövanş maçında karşılaşacak olan Trabzonspor tarihinde ilk kez bir Hollanda takımı ile deplasmanda resmi bir müsabakaya çıkacak. Zorlu müsabakadan turu getirecek skorla ayrılmanın hesaplarını yapan Bordo-mavililer Avrupa macerasını sürdürmeyi hedeflerken, teknik direktör Şenol Güneş ise yorgun olan takımını kafa olarak rahatlatmaya çalışıyor. PSV karşısında Avni Aker'de alınan 2-1'lık mağlubiyetin ardından, deplasmanda oynanan Kayserispor maçında 3-1'lık mağlubiyetten, 3-3 beraberliğin elde edilmesinden dolayı oyuncularının gösterdiği kazanma isteğini, Hollanda temsilcisi karşısında avantaja çevirmeyi hedefleyen Şenol Güneş'in, takımdaki moral değerlerini üst seviyede tutmaya çalıştığı öğrenildi.

GÜNEŞ: "HER ŞEY BİZİM ELİMİZDE"
Avrupa'da başarısız olacağımız yönünde fikir üretenlerin Şampiyonlar Ligi'nde gösterdikleri performans ile yanılttıkları oyuncularına aktaran Güneş, yine bizim başarısız olacağımızı düşünenler olabilir. Onları yanıltmak yine bizim elimizde. PSV Eindhoven ile oynayacağımız rövanş maçında rakibimiz avantajlı ancak onlar nasıl bizi kendi sahamızda rahat bir şekilde yenmişse bizde onları kendi sahalarında yenebiliriz. Avantaj onlarda ama bunu bizim lehimize çevirmek için sahada sizlere verilen görevi üst
düzey mücadele göstererek yerine getirmenizi istiyorum. Bunun sonunda Avrupa'da yolumuza devam edip-etmeyeceğimiz belli olacak. Vizyonda olmak istiyorsak bu maçta turu getirecek skor avantajını elde etmeliyiz" dediği öğrenildi.

PSV'NİN PAS TRAFİĞİ DURDURULACAK
Trabzon'da oynanan ilk maç öncesi PSV Eindhoven'ın evinde ağırladığı De Graafschap'ı 4-1 mağlup ettiği karşılaşmayı yakından izleyen Şenol Güneş, PSV'nin deplasmanda oynadığı Groningen'e 3-0 mağlup olduğu karşılaşmayı ise yardımcılarını izlettirdi. Rakip hakkında elde ettiği verileri yardımcılarıyla birlikte tartışan deneyimli teknik adam rövanş maçında izleyecekleri yol haritasını da hemem hemen belirlediği öğrenildi. Özellikle rakibin pas trafiğini orta sahayı kalabalık tutarak uygulanmasını istediği
presle durdurmayı amaçlayan Güneş'in, PSV'nin forveti Tim Matavz'la buluşturulan topların önünü keserek rakibi kontra atakla yıkmayı planladığı belirtiliyor. Takımın en pahalı futbolcusu ve etkili pasları ile dikkat çeken Dries Mertens'in iyi top kullanmasını yakın markaj uygulayarak etkisiz hale getirmeyi planlayan deneyimli teknik adamın karşılaşmada gol yemeden ilk golü bulmalarının önemli olduğunu takımına aktardığı öğrenildi.