EURO2016 Elemeleri A Grubu 7. maçında Letonya'yı Konya'da ağırladık.

A Milli Takımımızın baştan sona üstün oynadığı maç 1-1 beraberlikle tamamlandı.

Millilerin golü 76. dakikada Selçuk İnan ceza alanı dışından gönderdiği füze ile geldi. Letonya ise 90+2. dakikada Sabala ile beraberliği buldu.

Bu sonuçla Türkiye puanını 9 yaptı. Letonya ise 3 puana yükseldi. Milliler bu sonuçla grupta 4. sırada kalırken Hollanda'nın İzlanda'ya yenilmesi ile aradaki puan farkını 1'e indirdi. Türkiye, Pazar günü deplasmanda Hollanda ile karşıklaşacak.

TRABZONSPOR'DAN KADRODA KİMLER VAR?
Fatih Terim, Trabzonspor'dan 3 isim çağırdığı Milli Takım Aday kadrosunda Yusuf Erdoğan haricinde diğer oyuncuları kadroya yazdı. Onur ve Mehmet Milli Takım kadrosunda yer alırken iki oyuncu da sonradan da olsa oyuna girmedi. 

STAT TÜRK BAYRAKLARIYLA DONATILDI
Taraftarlar Karşılaşmanın oynanacağı Torku Arena Stadyumu'na akın etti. Stadyum tamamen dolarken, stadın tamamı Türk bayrakları ile donatıldı. Bazı firmalar maçı izlemeye gelen seyircilere Milli Takım forması dağıttı. Ayrıca tribünlerdeki koltuklara 40 bin adet Türk bayrağı bırakıldı. Tribünlere 60 adet boyu 8 metre eni ise 5 metre büyüklüğünde dev Türk bayrakları asıldı. Sahanın etrafında bulunan görevlilerde flamalarla Türk bayrağı dalgalandırdı. Stadın dışarısındaki aydınlatma direklerinde ise 3 metre eninde 5 metre yüksekliğinde 50 bayrak kullanıldı.

FUTBOLCULARA SEVGİ, TERÖRE TEPKİ
Taraftarlar son günlerde artan terör olaylarına da tepki gösterdi. Ellerinde Türk bayrakları bulunan taraftarlar 'Şehitler ölmez vatan bölünmez' tezahüratında bulundu. Ayrıca kale arkası tribüne üzerinde 'Şehitler ölmez vatan bölünmez' yazılı dev Türk bayrağı açıldı. Taraftarlar sahaya ısınmak için çıkan futbolculara da tezahüratlarla sevgi gösterisinde bulundu. Taraftarlar sahaya ısınmak için çıkan Arda Turan alkışlayarak 'Türkiye seninle gurur duyuyor' diye slogan attı. Taraftarlar stadın tamamına yakının doldurdu.

KALECİ DEVLEŞTİ
Maçın 5. dakikasında Hakan Çalhanoğlu, Gökhan Töre ile girdiği duvar pası sonucu topu ceza alanındaki Volkan Şen'e taşıdı. Fenerbahçeli oyuncunun yakın mesafeden yaptığı vuruşu kaleci son anda çelmeyi bildi. 13. dakikada yine Hakan'ın yarattığı pozisyonda gole yaklaştık. Leverkusen'li yıldızın savunmanın arkasına sarkıttığı müthiş pasa Volkan dokuncu ancak kaleci Vanins bir kez daha başarılıydı.

MUTLAK GOL KAÇTI
27'de yine 'gol' diye ayağa kalktık ama olmadı. Arda'nın başlattığı atakta Volkan Şen ceza alanına girdi. Sol çaprazdan yaptığı vuruşu kaleci Vanins çeldi. Seken meşin yuvarlağı altıpas içinde Burak kafayla tamamlamak istedi ancak vuruşu yandan auta çıktı.

GOLÜ BULDUK AMA...
35'te kullandığımız serbest vuruşta Hakan'ın ceza alanına ortasına Serdar Aziz kafayla vurdu. Ancak Serdar ofsayt pozisyonunda olduğu için kafa vuruşunda ağlarla buluşan top, gol olarak geçerli sayılmadı. 5 dakika sonra 'yine' gole yaklaştık. Caner, kaptığı topla ceza alanına kadar gitti. Burak'ın pasında Gökhan sağ çaprazdan şutunu çekti ama top Vannins'te kaldı.

YİNE ÜSTÜN BAŞLADIK
İkinci yarıya yine atak başladık. 50. dakikada sol kanattan kullandığımız köşe vuruşunda Hakan'ın ceza alanına ortasında savunmadan seken topa Arda vurdu ama sonuç çıkmadı.

62. dakikada sağ çaprazdan ceza alanına doğru gelen Şener'in ortasında seken topa gerilerden gelen Caner, sol çaprazdan sert vurdu ama yine top kalecide kaldı. Dakikalar 65'i gösterirken Burak ceza alanı sağ çaprazından auta vurdu, 66'da Hakan Çalhanoğlu ceza alanı sol çaprazından vurdu; savunma kornere gönderdi. Olmadı, olmadı, olmadı...

NELER KAÇTI NELER!
70'te Letonya duvarını yıkmaya çok yaklaştık. Sağ kanattan ceza alanına giren Şener'in çevirdiği topu alan Hakan'ın kaleye şutunda savunma adeta siper oldu ve çizgi üstünden çıkardı. 72. dakikada ise yüreğimiz ağzımıza geldi. Sol çaprazdan ceza alanına giren Karasausks'ın sağ köşeye vuruşunda top kaleye gireceği anda Hakan Balta son anda topu çizgiden çıkardı.
SELÇUK İNAN ATTI 
...Ve beklediğimiz, aradığımız, istediğimiz gole 76. dakikada ulaştık. Arda ile paslaşan Selçuk İnan ceza alanı dışından adeta bir füze gönderdi. O dakikaya kadar maçın yıldızı olan Letonya kalecisi bu şuta hiçbir şey yapamadı ve 1-0 öne geçtik.

DAYANAMADIK! YIKILDIK...
90+1. dakikada Letonya golü buldu. Duran topla sahamıza gelen Letonya'da Sabala topla buluşup ceza alanı dışından şutunu çıkardı ve top ağlarımızla buluştu.

Maç bu skorla tamamlandı: 1-1.


Maçtan önemli dakikalar...

90'GOL! Sabala

83'Milli Takımımızda Burak Yılmaz oyundan çıkarken Mehmet Topal oyunda.

82'Letonya Milli Takımı'nda Aleksejs Visnakovs oyundan çıkarken Eduards Visnakovs oyunda.

77'İŞTE ARADIĞIMIZ GOL! SELÇUK İNAN, CEZA ALANI DIŞINDAN UZAK MESAFEDEN SAĞ KÖŞEYE MÜKEMMEL BİR ŞUT ÇEKTİ VE TOPU AĞLARA GÖNDERDİ!!!

77'GOL! GOL! GOL! GOL! GOL! GOL! SELÇUK İNAN!

64'Arda, sol kanatta rakiplerinden bir bir sıyrıldı ve ceza alanı ön bölümüne kadar geldi. Ardından Ozan'ın sert şutunu kaleci yumrukladı.

62'Sağ çaprazdan ceza alanına Şener'in ortasında seken topa gerilerden gelen Caner, sol çaprazdan vurdu ama top kalecide kaldı.

61'Grubun diğer maçlarında Kazakistan. Çek Cumhuriyeti deplasmanında 1-0 ve İzlanda ise Hollanda deplasmanına 1-0 önde.

61'Letonya Milli Takımında Aleksandrs Cauna'nın yerine Arturs Zjuzins oyunda.

59'Milli Takımımızda Gökhan Töre'nin yerine Şener Özbayraklı oyunda.

57'Sol kanatta topu alan Arda'nın pasında Caner'in ceza alanına sert ortası kalecide kaldı.

56'Milli Takımımızda Volkan Şen oyundan çıkarken Umut Bulut oyunda.

18'Volkan'ın pasında topla buluşan Gökhan'ın ceza alanı dışı sol çaprazından kaleye şutunda top savunmadan sekti.

9'Arda, orta alanda topla buluştu ve hızla rakip yarı alana geçti ama rakibi Arda'yı belinden tutup yere indirince hakem faulü vardı.Igors Tarasovs sarı kart gördü.

8'Kalemizde tehlike yaşadık. Sağ kanattan gelişen atakta ceza alanına gönderilen topu Volkan uzandı ama sektirdi. Dönen top yine Letonyalılarda kaldı ama Caner araya girip uzaklaştırdı.

5'%100'lük golü kaçırdık. Hakan'ın pasında ceza alanı içinde topla buluşan Volkan, rakibini yatırıp kaleye vuruşunu yaptı ama kaleci yine gole izin vermedi.


 Türkiye'nin ilk 11'i
Volkan Babacan, Ozan Tufan, Serdar Aziz, Hakan Balta, Caner Erkin, Gökhan Töre, Selçuk İnan, Hakan Çalhanoğlu, Volkan Şen, Arda Turan, Burak Yılmaz

Letonya muhtemel 11; Vanins, Jagodinskis, Gorkss, Maksimenko, Freimanis, Zjuzins, Tarasovs, A.Visnakovs, Karasausk, Ikanunieks, E. Visnakovs (Sabala)

Türkiye Letonya maçı bu akşam nefesleri bir mücadeleye sahne olacak. Grupta puan kaybına tahammülü olmayan Türkiye sahasında Letonya'yı konuk ediyor. A Milli Takım'ın hedefi mutlak galibiyet. Türkiye Letonya maçı ile Euro 2016 Elemeler Grubu'nda Milli Takımımız 7. karşılaşmaya çıkıyor. Türkiye oynadığı 6 karşılaşmada 8 puan toplayarak 3 takımın çıktığı gruplarda oldukça riskli bir konumda bulunuyor. Rakip Letonya ise sadece 3 puan toplayabildi. Peki Türkiye Letonya maçı hangi kanalda saat kaçta ne zaman canlı olarak yayınlanacak?


A Milli takım, Euro 2016 elemeleri A grubundaki 7. maçında Konya'da Letonya ile karşılaşacak. Konya Büyükşehir Torku Arena'da saat 21.45'te başlayacak ve Show TV'den canlı olarak yayınlanacak maçı İsveçli hakem Stefan Johannesson yönetecek.

Puan kaybına tahammülü olmayan Türkiye Letonya'yı mağlup ederek, 6 Eylül'de aynı statta karşılaşacağı kritik Hollanda maçı öncesi moral bulmak istiyor.

Türkiye 45, Letonya 86. sırada
FIFA Ağustos ayı dünya sıralamasında Türkiye 627 puanla 45. sırada yer aldı. Arjantin'in 1425 puanla zirvede bulunduğu değerlendirmede 377 puanlı Letonya ise kendine 86. sırada yer buldu.

527. randevu
Ay yıldızlılar 92 yıllık tarihinde 275'i resmi, 251'i özel olmak üzere geride kalan 526 maçta 194 galibiyet aldı, 122 kez berabere kaldı, 210 kez de rakiplerine yenildi ve bu maçlarda 699 gol attı, kalesinde 777 gol gördü.

A Milliler, 84 farklı ülke Milli takımıyla mücadele etti. 526 karşılaşmanın 449'unu Avrupalılarla, 29'unu Asyalılarla oynayan Milliler, Amerikalılarla 23, Afrikalılarla 22, Okyanusya kıtası temsilcileriyle de 3 maç yaptı.

Letonya ile 6. kez
A Milliler, Letonya ile yaptığı 3'ü resmi, 2'si özel 5 maçtan sadece birini kazandı, üçünde berabere kaldı, birini de yitirdi.

Terim yönetiminde 113. milli maç
A Milli takım, Fatih Terim yönetiminde oynadığı 112 maçta 56 galibiyet, 28 beraberlik ve 28 de mağlubiyet alırken, 170 gol atıp 122 gol yedi.

Üçüncü dönemindeki maçlar
Ay yıldızlı ekip Fatih Terim'in üçüncü döneminde oynadığı 20 maçın 13'ünü kazandı, 5'ini yitirdi, 2'sinde de berabere kaldı. Milliler, 10'u resmi, 10'u özel bu maçlarda 34 gol atıp, 21 gol yedi.

Türkiye 700. golü bekliyor
92 yıllık tarihinde 699 gol atan A Milli Futbol Takımı, yarınki  Letonya maçında 7. kez "dalya" demeye hazırlıyor - Türk Milli Takımı'nın  tarihindeki ilk golünü Zeki Rıza Sporel, 100. golünü Mustafa Ertan attı, 650. gol  Burak Yılmaz'dan geldi - Burak Yılmaz, Letonya filelerini havalandırması  durumunda, ay-yıldızlı efsanelerden Metin Oktay, Cemil Turan ve Nihat Kahveci'nin  gol sayısına ortak olacak

A Milli Futbol Takımı'nın Letonya ile yarın yapacağı  2016 Avrupa Şampiyonası Elemeleri grup maçında atacağı ilk gol tarihteki 700.  golü olacak. 92 yıllık tarihinde yaptığı 526 maçta 699 gol atan Türk Milli Takımı,  700. gole çok yakın. Ay-yıldızlı ekibin atacağı ilk gole imza koyacak futbolcu,  aynı zamanda milli takım tarihine de geçecek. Türk Milli Takımı'nın tarihteki ilk golünü Zeki Rıza Sporel, 100.  golünü Mustafa Ertan, 200. golünü Osman Arpacıoğlu, 300. golünü Uğur Tütüneker,  400. golünü Sergen Yalçın, 500. golünü Fatih Tekke, 600'üncü golünü de Arda Turan  attı.

650. gol Burak Yılmaz'dan
Türkiye'nin tarihteki 650. golünü Burak Yılmaz attı. 2014 Dünya Kupası Avrupa elemelerinde 26 Mart 2013'te Fenerbahçe Şükrü  Saracoğlu Stadı'nda Macaristan ile yapılan ve 1-1 biten maçta 63. dakikada  ay-yıldızlı ekibi 1-0 öne geçiren Burak Yılmaz, Türk Milli Takımı'nın tarihteki  650. golü kaydetti.