Türkiye Kadınlar Hentbol Süper Lig’de mücadele eden Zağnosspor, Rus oyuncu Kristina Tarasova’yı transfer etti.
Yeni sezonda Türkiye’yi EHF Challenge Kupası’nda temsil edecek olan Kırmızı-Mavi-Beyazlı ekip, Rusya’nın Astrakhanochka takımında forma giyen pivot oyuncu Kristina Tarasova ile kulüp binasında düzenlenen törenle bir yıllık sözleşme imzaladı.

Süper Lig, Türkiye Kupası ve Avrupa Kupası’nda iddialı bir kadro ile mücadele etmek isteyen Zağnosspor, yönetici Barış Sancak’ın Rusya’ya giderek gerçekleştirdiği Tarasova transferi ile hücum hattını güçlendirdi. Sancak’ın Tarasova’yı Trabzon’a getirmesinin ardından kulüp binasında Başkan Haluk Selim, Başkan yardımcısı Abdülaziz Baş, yönetici Sezgin Üstün ve Barış Sancak’ın katılımıyla imza töreni gerçekleştirildi.

SELİM: “BİR KÖPRÜ DE BİZ ATTIK”

İmza töreninde konuşan kulüp başkanı Haluk Selim, nokta transferlere söz verdikleri gibi devam ettiklerin ve üç kulvarda yarışacak iddialı bir kadro oluştuklarını belirterek; “Hücum hattını güçlendirmemiz gerekiyordu. Hocamızın verdiği rapor doğrultusunda Tarasova’nın bu bölgeye güç katacağı kanaatine vardık. Yönetici arkadaşımız Barış Sancak transferi gerçekleştirebilmek adına bizzat Rusya’ya gitti ve bu önemli transferi bitirdi. Camiamıza hayırlı olsun. Bu transferle Türkiye Rusya ilişkilerinin iyiye gitmesine bir köprü de biz atmış olduk. Transfer dönemini bitirdik demiyoruz, birkaç oyuncu ile daha görüşmelerimiz oldu. Onları da kısa sürede açıklayacağız” diye konuştu.




 TARASOVA: “İKİ ÜLKE İLİŞKİLERİNİN DÜZELMESİ MUTLULUK VERİCİ”

Kendini bir yıllığına Kırmızı-Mavi-beyazlı kulübe bağlayan imzayı attıktan sonra açıklama yapan Tarasova, Türkiye’nin Rusya’dan daha güzel bir ülke olduğunu söyledi. Tarasova burada; “Türkiye’den böyle bir teklif almak beni mutlu etti. Türkiye Rusya’dan daha güzel bir ülke ve Türk – Rus ilişkilerinin yeniden düzelmesi de ayrıca mutluluk verici. Türkiye’de iyi bir sezon geçireceğimi düşünüyorum. Hedefleri olan, güçlü bir camiadayım. Ben de bu hedeflere ulaşmada güç katmak için buradayım” açıklamalarında bulundu.