Ukrayna'nın başkenti Kiev'de düzenlediği basın toplantısında konuşan Platini, "Bu sadece bir fikir. Kesin bir şey yok. Aralık veya Ocak ayında bu konuda karar verilecek" dedi.

Maçların Avrupa'nın farklı kentlerinde oynanmasının organizasyonu daha kolaylaştıracağını belirten Platini, bu durumun altyapı problemlerinin üstesinden gelinmesine de yardımcı olacağını ifade etti.

Avrupa futbolunun Fransız patronu, "Şahsen ben bu fikre bayıldım. Yönetim kurulunun büyük çoğunluğu da iyi bir fikir olarak değerlendirdi" diye konuştu.

Platini, Euro 2020 için başvuruda bulunan ülkeler arasında en güçlü aday olarak gösterilen Türkiye'yle ilgili de konuştu. Platini, "Türkiye'nin Olimpiyatları alıp almayacağını öğrenene kadar beklemeyeceğiz. Bu durum bizim için sorun yaratıyor. Başka adaylarımız da var" dedi.

Platini, "Türkiye öncelikle ne yapması gerektiğine karar vermeli. Olimpiyatları mı yoksa Avrupa Şampiyonası'nı mı istiyor? Ulaşmak istediğiniz bir yol var fakat siz iki yoldan gitmek istiyorsunuz. Öncelikle Türkiye'nin bir karar vermesi lazım. Ancak 2020 Avrupa Şampiyonası için adaylık süreci olumlu bir şekilde işliyor” ifadesini kullandı

"ÇAKIR FIRSATI İYİ DEĞERLENDİRDİ"

Türk gazetecilerin FIFA kokartlı hakem Cüneyt Çakır'ın şampiyonadaki performansıyla ilgili sorularını da yanıtlayan Platini, başarılı hakemden övgü dolu sözlerle bahsetti.

Platini, Cüneyt Çakır'ın Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde Barcelona ile Chelsea arasında oynanan yarı final maçında kendisine verilen fırsatı en iyi şekilde değerlendirdiğini ifade ederek, “Cüneyt Çakır turnuvada çok başarılı maçlar çıkardı. Bizim kendisine olan güvenimizi boşa çıkarmadı. Cüneyt Çakır fırsatı iyi değerlendirdi” diye konuştu.

Platini, 2012 Avrupa Şampiyonası'nın Ukrayna ve Polonya'nın evsahipliğinde başarılı bir şekilde gerçekleştirildiğini söyleyerek seyirci rakamları, maçların izlenme oranları ve turnuvaya gösterilen ilgi konusunda da bilgiler verdi.

EURO 2020’nin ev sahipliği için Türkiye Futbol Federasyonu’nun adaylığı var. Türkiye dışında da Galler-İrlanda-İskoçya 3’lüsü aday olan ülkelerden