Dün itibariyle TFF Başkanlığına aday olduğunu açıklayan Eski Devlet Başkanı Kürşad Tüzmen, Başkan Adaylığından çekildiğini açıkladı. Dün akşam saatlerinde 27 Şubat'ta yapılacak olan Seçimli Olağanüstü Genel Kurul'da aday olduğunu açıklayan Tüzmen, yapacağı yazılı açıklamayla bu kararından hangi gerekçeyle vazgeçtiğini açıklayacak. Konuyla ilgili Tüzmen'in yazılı açıklamada bulunacağı öğrenildi.

Devlet Eski Bakanı Kürşad Tüzmen'in adaylıktan çekilme gerekçesinin UEFA nezlinde yaptığı temaslar, UEFA'nın istekleri, kulüplerin istekleri, bu ikisinin arasındaki uyuşmazlık olduğu ve bu yüzden çekilmek zorunda kaldığı şeklinde bir değerlendirme yapacağı belirtildi.
ATA AKSU: "ASLA ÇEKİLMEM, SEÇİLME ŞANSIM YÜKSEK"
27 Şubat'ta yapılacak Türkiye Futbol Federasyonu Seçimli Olağanüstü Genel Kurulu'na başkan adayı olarak başvuran ve diğer bir aday Kürşad Tüzmen'in çekilmesiyle 21 adaydan 20'ye düşen seçim öncesi Ata Aksu "Seçilme şansım yüksek. Çekilme gibi bir niyetim de asla yok" dedi.
Seçildiği taktirde kendisinin değil, Türk futbolunun kazanması için büyük çaba sarfedeceğini belirten Aksu, sözlerini şöyle sürdürdü;
"Beni tanıyanlar, nasıl bir birikimim olduğunu bilirler. Yüksekten atmaya gerek yok. Futbolumuzu bekleyen tehlike kapımızda. Bu kaos ortamından en iyi şekilde geçmek için çalışmalarımızı sürdürmeye de devam ediyoruz. İyi bir ekip kurduk. Bir iki eksiğimizin dışında yönetim kurulu arkadaşlarımızı da belirliyoruz. Seçildiğim taktirde benden beklenen çalışmayı en iyi şekilde vereceğim."Ata Aksu, birleşme ya da çekilme gibi bir konunun içinde olmayacağını da ifade ederek, "Şimdiden söylüyorum ki, seçime girerim o ayrı. Ama beni başka bir beklentinin içerisine kimse çekemeyecek" diye konuştu.