İstanbul'da düzenlenecek 36. UEFA Genel Kurulu için Türkiye'ye gelen ve dün öğleden sonra Ankara'da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı ziyaret eden Michael Platini'nin, Futbol Federasyonu'nun, "Yeni bir yönetimiz. Şike ve teşvik ile ilgili incelemelerimiz devam ediyor. Soruşturmada adı geçen tüm kulüp ve şahısların savunmaları alındıktan sonra kararımızı vereceğiz. Karar sezon sonuna kalabilir" şeklindeki önerisine sıcak yaklaştığı öğrenildi.

Platini'nin bu öneriye karşılık, UEFA'nın konuyla ilgili tutumunu dile getirdiği ve "sıfır tolerans" yaklaşımından taviz vermesinin mümkün olmadığını anımsattığı kaydedildi.

UEFA kongresinin İstanbul'da düzenlenmesi nedeniyle planlanmış nezaket ziyaretini gerçekleştiren Platini, Başbakan Erdoğan'ı genel kurula davet ederken, yaklaşık 1 saat 15 dakika süren toplantıya Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, UEFA 1. Başkan Vekili Şenes Erzik ve Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören de katıldı.

Adalet ve Kalkınma Partisi'nin MKYK toplantısının yapıldığı gün Başbakan Erdoğan'ın bir saate yakın bir süre Platini ve beraberindeki heyeti kabul etmesinin, yapılan görüşmeye verdiği önem olarak algılandı. Toplantının içeriği ile ilgili herhangi bir resmi açıklama yapılmazken, görüşmenin son derece sıcak bir ortamda geçtiği öğrenildi. Edinilen bilgiye göre Başbakan Erdoğan'ın Türkiye'nin 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası'nın organizasyonunu alma konusunda son derece kararlı olduğunu ve hükümet olarak da her türlü devlet desteğini vermeye hazır olduklarını söyledi.

Platini ise 2016 Avrupa Şampiyonası için Fransa ve İtalya ile birlikte ev sahipliğine aday olan Türkiye'nin, 2020 yılında bu organizasyonu düzenleme konusundaki tutumunu takdirle karşıladığını ifade etti. Toplantıda hazır bulunan Bakan Suat Kılıç'ın da olimpiyata aday olan Türkiye'nin Avrupa Şampiyonası için yaptığı çalışmalar ve tesisler hakkında bilgi verdi.

"FENERBAHÇE'NİN DAVAYI ÇEKMESİ İSABETLİ OLUR"

Yaklaşık 75 dakika süren buluşmada, Türk futbolunun içinden geçtiği süreç, şike konusu ve Fenerbahçe'nin CAS'a açtığı dava da gündeme geldi. Platini'nin UEFA açısından yaşanan süreci ve bundan sonra yapılacaklar konusunda Başbakan Erdoğan'ı bilgilendirirken,"Fenerbahçe'nin CAS nezdinde açtığı 45 Milyon Euro'luk davayı geri çekmesi isabetli olur" dediği öğrenildi. Bu durum akıllara "Dava çekilirse acaba UEFA'nın uygulamayı düşündüğü cezalar minimumda mı kalacak?" sorularını getirdi.

Edinilen bilgilere göre Başbakan Erdoğan'ın da şike iddialarının araştırıldığını ve adli sürecin aynı titizlikle devam ettiğini belirtip "Uluslararası platformda Türk futboluna bir leke gelmemesi için hassas davranıldığını" ifade ettiği kaydedildi.

Erdoğan, Türk futbolunun geçmişinde böyle bir olay olmadığını da kayda geçirirken, yaşananların kendilerini üzdüğünü söyledi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile UEFA Başkanı Michel Platini'nin buluşması oldukça samimi bir ortamda geçti. İkili "şike davası" gibi ağır konuların yanı sıra gençlik yıllarındaki futbol kariyerleri üzerine de derin ve esprili bir sohbet gerçekleştirdi.