İstanbul'da düzenlenen 36. UEFA Kongresi'nin ardından bir basın toplantısı düzenleyen Michel Platini ve Gianni İnfantino'nun yaptığı açıklamalar konuşulmaya devam ediyor.

Türkiye Futbol Federasyonu'nun bir karar vermesi için iddianemenin açıklanmasını beklemesine saygı gösterdiklerini ancak artık iddianamenin açıklandığını ve kararın bir an önce verilmesi gerektiğini dile getiren Gianni İnfantino, "Kararı siz vermezseniz, biz vereceğiz" mesajını verdi.

Türkiye Futbol Federasyonu'nun kararını en geç Avrupa'ya katılacak olan takımların başvuru sürecine kadar vermesi gerektiğini dile getiren Gianni İnfantino'nun işaret ettiği tarih 28 Mayıs... 8 Nisan'da başlayacak olan ve 13 Mayıs'ta sona erecek olan Süper Lig play-off maçlarının ardından Türkiye Futbol Federasyonu 21 Mayıs'ta Avrupa Kupaları'na katılacak olan takımların listesini UEFA'ya bildirecek. TFF'nin UEFA'ya yapacağı bu bildirimin ardından kulüpler, şike ve doping olaylarına karışmadığına dair temiz kağıdını UEFA'ya göndermek zorunda...

Türkiye Futbol Federasyonu'nun 28 Mayıs'a kadar veremeyeceği karar, UEFA'nın direkt müdahele etmesini ve şike ve teşvik soruşturmasında adı geçen takımlar hakkında yapılacak olan detaylı incelemenin ardından ciddi bir yaptırım uygulamasına yol açacak. UEFA Genel Sekreteri Gianni İnfantino'nun basın toplantısında verdiği mesajların ardından Türkiye Futbol Federasyonu da çalışmalarını hızlandırdı.

Öte yandan Uluslararası Hukukçular Derneği dün bir basın açıklaması yaparak, şike soruşturmasındaki hukuki süreci, uluslararası hukuk ve spor hukukuna ilişkin hususlarını dikkatle takip ettiklerini belirtti. Dernek, Türk futbolunu yönetenlerin 8 aydır spor kamuoyunu tatmin edecek hiçbir kararı almadıklarının altını çizdi.

36. UEFA Kongresi'nin ardından düzenlenen galayı aynı masada takip eden Trabzonspor Başkanı Sadri Şener ve Galatasaray Asbaşkanı Adnan Öztürk ise Michel Platini ve Gianni İnfantino'nun açıklamalarını yorumladı.

Türkiye Futbol Federasyonu'nun bir an önce karar vermesi gerektiğini aksi takdirde Türk futbolunu daha büyük sıkıntıların beklediğini dile getiren Sadri Şener'e destek olan Adnan Öztürk, "UEFA Kongresi Türkiye'de diye özel bir muamele yapılacağını düşünenler vardı. Ama onlar da böyle bir şey olmayacağını umarım anlamışlardır. Türk futbolu için hala çok endişeliyim." dedi.