TÜRK Futbol Federasyonu’nun şike olayında alacağı karara UEFA’nın ne tepki göstereceği kamuoyunda merakla beklenirken, Hürriyet konuyu UEFA’ya taşıdı. İsviçre’nin Nyon kentindeki UEFA merkezinde görüştüğümüz yetkililer “Şu anda TFF’nin kararını bekliyoruz” açıklamasında bulundu. UEFA Basın ve Halkla İlişkiler sözcülerinden Gregory Biskos, Türk Futbol Federasyonu’nun resmi kararının kendilerine henüz ulaşmadığını söyledi. Bu karar gelmeden açıklama yapmayacaklarını vurgulayan Biskos, UEFA’nın gelişmeleri yakından takip ettiğini, ancak şimdilik herhangi bir tavrının olmadığını kaydetti.

58’in değişmesi konusunda beklemedeyiz

TFF ile zaten devamlı bağlantı içinde olduklarını vurgulayan UEFA basın sözcülerinden Biskos, 58. maddede yapılan değişikliğe nasıl bir tavır gösterileceği konusunda da yine kararı bekledikleri yanıtını verdi. Biskos, TFF’nin aldığı kararı detaylı olarak, UEFA’ya yazılı bildireceğini, bunu inceledikten sonra karara varacaklarını, ancak önümüzdeki gün veya haftalarda böyle bir kararın çıkmasının beklenmediğini kaydetti. Basın sözcüsü, UEFA’nın bu konularda kararı söz konusu ülkenin federasyonuna bıraktığına, UEFA’nın buna karışmadığına dikkat çekti.  Daha önce İtalya ve Yunanistan’da da şike olaylarıyla ilgili sert cezalar verildiğini hatırlattığımızda ise, bu kararların ülkeden ülkeye, durumdan duruma değiştiğini belirtti.

5 Ocak’taki açıklamayı hatırlattılar

UEFA Basın Sözcüsü Gregory Biskos, bu konuda UEFA’nın 5 Ocak 2012 tarihinde yaptığı resmi açıklamayı hatırlattı. Açıklama şöyle: “Türkiye’deki şike olayının çözülmesinde, şikeyle mücadelede gerekli önlemlerin alınmasında ve disiplin yaptırımlarının uygulanmasında bütün sorumluluk TFF’ye aittir.”