Geçen sezon kiralık olarak Osmanlıspor’da çok iyi bir performans ortaya koyan ve tekrar Trabzonspor’a geri dönen Uğur Demirok, teknik direktör Ersun Yanal’ın vazgeçilmezleri arasına girmeyi başardı.

Oldukça iyi maçlar çıkarmasına rağmen milli takım kadrosuna yine alınmamanın burukluğunu yaşasa da geleceğe hem Trabzonspor hem de Ay Yıldızlı forma açısından umutla bakan deneyimli stoper, Bordo-Mavililer’i heyecanlandıracak mesajlar yolladı.

‘Sonuçların birçoğunu hak etmedik’

“Sezona kötü bir giriş yaptık, bunu söylemeye gerek yok. Maçları izlemeyenler kaybettiğimiz bazı karşılaşmalar için bambaşka şeyler düşünebilir. Fakat ortada bir gerçek var ki, oyun olarak kaybetmememiz gereken mücadeleler de oldu. Çok pozisyona girdiğimiz ama skor yapamadığımız anlarda gelen bir rakip golü dengemizi bozdu ve kaybettik. Bunda yeni bir takım olmanın getirdiği kırılganlık büyük rol oynadı. Ancak hepsini aşıyoruz. Taraftarımız da inanıyorum ki bunun bir süreç meselesi olduğunu anlayacaktır. Sorunlu periyotlarda en büyük destekçimiz ve bize moral verecek unsur taraftarımız. Onları hep yanımızda görmek istiyoruz.”

‘Tercih edilmek için çalışacağım’

“Milli takımda oynamak her Türk futbolcusunun hedefidir, rüyasıdır. Tercih edilmemiş olmakla ilgili bir şey söylemem doğru olmaz. Adı üzerinde bir tercih meselesi. Benim yapmam gereken tercih edilen olmak için daha da iyisini yapmak. Trabzonspor bu konuda çok büyük bir vitrin ve şans. O nedenle sorun etmeden, işime bakacağım... Bizim gibi büyük camialarda transfer bitmez. Ana transfer geçer, ara dönemin arayışı olur. Şimdiden gelecek planlamaları yapılıyordur. Bu işin teknik ve idari tarafı. Sporcu olarak ben kendimi hep hazır ve rekabete karşı güçlü tutmak zorundayım. Gerisini hocamız bilir ve ben kendisinin adaletine çok güveniyorum.”