61SAAT SPOR SERVİSİ - Çağlayan AKTÜRK / DORSTEN

TRABZONSPORUN müzesinde dahi bulunmayan birçok ürünü çocukluğundan beri biriktiren fanatik taraftar Ulaş Demir, kendi adı ile özdeleştirdiği kolleksiyonu ilgi odağı oldu. Almanya´nın Dorsten şehrinde yaşayan Maçka´lı 32 yaşındaki Ulaş´ın kolleksiyonunda adeta yok yok.Trabzonspor´un son 30 sezondur giydiği formalardan 150 ye yakın biriktiren Bilgisayar ressamı gurbetçi ayrıca 4 bin civarında poster, 6 bin civarında gazete küpürü ve sayısını kendisinin bile bilmediği farklı atkı çeşitlerini evinde sergiliyor. 

GAZETE KÜPÜRLERİ İLE BAŞLADI
 9 yaşında iken kuzeni ile birlikte gazete küpürlerini keserek biriktirmeye başlayan Ulaş bugün ortaya çıkan dev arşivinin bugün geleceği noktayı kendisi bile tahmin edemediğini belirterek şunları söyledi “ 9 yaşında eve gelen günlük gazetelerden Trabzonspor haberlerini keserek biriktirmeye başladım. Daha sonra nerde bir gazete görsem içindeki Trabzonspor haberlerini mutlaka alarak bunları dosyaladım. Bu tutkum zamanla genişledi ve eski kadro resimlerini toplamaya başladım. Sonra eski formalara ulaşmaya çalıştım. Bugün ise birbirinden değerli binlerce diye söyleyebileceğim bir arşivim oldu. Adına da Ulaş Demir arşivi ismini verdim. Sosyal medyada 2013 yılından beri aktifim ve bu tarihten sonra kısa zamanda arşivim ikiye katlandı diyebilirim.Bazı arkadaşlarım elllerindeki formaları bana hediye ediyor, bazen ise kendim satın alıyorum. “ 

HEPSİ DEĞERLİ
Trabzonspor´un müze yetkilileri kendisini aradığını ifade eden Ulaş şöyle devam etti: “ Trabzonspor yeni stadı Akyazı´ya taşınınca buraya güzel bir müze hazırlayacaklarını beni arayan yetkililerden öğrendim. Benden ürün desteği istediler. Kulübüm için seve seve yardım ederim. Bazen efsane kadrodaki eski ünlü futbolcular beni arayıp tebrik ettiler, çok mutlu oldum. Bende ki formaların bazıları Trabzonspor tarihinde bazen bir kere giyilmiş onlara ulaştım. Örneğin Schalke maçında giyilen forma tektir ve bu formaya o gün bize 2 gol atan Hollandalı De Kock´dan ulaştım. Trabzonsporun son 30 sezonda giydiği bütün formalara sahibim. Hiçbirini ayırt etmem, hepsi çok değerlidir. Trabzonsporun kuruluş tarihi 1967 den günümüze kadar arşivimde bulunan resim ve posterler evimin her tarafını süslüyor"