Spor Toto Süper Lig Kulüpler Birliği Vakfı, Türkiye Futbol Federasyonu'nda yaşanan istifa depreminin ardından bugün bir araya geldi. Kulüpler Birliği Vakfı'nın İstanbul'daki ofisinde saat 14.00'de başlayan toplantıda, Türk futbolunda son dönemde gelişen olaylar değerlendirildi.

Akıncıoğlu'nun açıklamasından önemli satır başları şöyle:

-"Görevlerinden istifa eden Mehmet Ali Aydınlar, Göksel Gümüşdağ ve Lütfi Arıboğan'a özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ediyoruz."

-"Bugünkü toplantıda TFF Başkanlığı için yeni adayın isim olarak kim olacağı konuşulmadı. İsim üzerinde herhangi bir görüşmemiz olmadı"

-"Süper Lig kulüpleri, Bank Asya ve diğer liglerde mücadele eden takımlarla birlikte yeni aday olacak isimlere desteklerimizi vereceğiz. TFF Başkanlığı için daha önce görev almamış yeni bir isim olması kabul gördü."

-"TV ve internet sitelerinin bu süreç konusunda yoğun bir bilgi kirliliği yarattığı görülmüştür. 6222 sayılı kanun çerçevesinde sanal ortamdaki internet siteleri ve medya kanallarının da ceza almasını istiyoruz."

-"Yeni TFF Başkanı üzerinde bir kulübün formasını taşımayan ve bir kulüple özdeşleşmemiz isim olmalı"

ULUSOY, KULÜPLER ADAY GÖSTERİRSE GELİRİM
Akıncıoğlu'nun "Daha önce görev almamış" sözü, ismi kulislerde yeniden başkanlık için geçen Haluk Ulusoy'un ismi üzerinde uzlaşma olmadığı yönünde yorumlandı.
Bilindiği gibi bir süre önce aday olup olmayacağı yönündeki soruları cevaplayan Ulusoy, kulüplerin kendisini istemesi durumunda bu göreve geleceğini söylemişti. Ulusoy, "Ben aday olmam. Kulüpler isterse gelirim; elimi taşın altına koymaya hazırım" diye konuşmuştu.

Bu gelişme üzerine gözler ise diğer bir Trabzonlu aday İbrahim Hacıosmanoğlu'na çevrildi.  Öte yandan ismi sıkça kulislerde seslendirilen Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay'a da kulüplerin yoğun baskılarının olduğu ifade ediliyor.