Galatasaray transferde belki taraftarın beklediği dünya yıldızlarını almıyor ama yaptığı nokta atışlarıyla eksiklerini teker teker gideriyor. 

İlk takviyesini stopere Serdar Aziz ile yapan, ardından golcü Eren Derdiyok ve sonra da ön libero Tolga Ciğerci'yi açıklayan Galatasaray, dün de Trabzonspor'un sağ beki Cavanda'yı duyurdu.

Hafta sonu Trabzonspor'un bilgisi dahilinde İstanbul'a çağrılan ve Galatasaray Başkanı Dursun Özbek'in otelinde görüşülen Belçikalı, yıllık 1 milyon Euro (3.3 milyon TL) garanti ücret talep etti ve anlaşma sağlandı.

Anlaşma mitingde

Cim Bom, önce Cavanda tarafını çözdükten sonra iş başkanlar düzeyindeki görüşmelere kaldı. Demokrasi ve Şehitler Mitingi'nde bir araya gelen Galatasaray Başkanı Dursun Özbek ile Trabzonspor'un patronuMuharrem Usta, Cavanda konusunu masaya yatırdı ve el sıkıştı.

Geçtiğimiz sezon disiplinsiz hareketleri sebebiyle kadro dışı bırakılıp kampa da götürülmeyen 25 yaşındaki oyuncu için Usta, Lazio'dan gelirken ödenen bonservis bedelini, yani 1.8 milyon Euro talep etti.

Özbek: Umut Bulut'u verelim Usta: Teşekkürler!..

Transfer görüşmeleri sırasında Dursun Özbek son bir hamle yaptı ve bonservis bedeli ödemek yerine satış listesine konan, Trabzonspor'un eski oyuncusu Umut Bulut'u önerdi. Ancak hem kasaya girecek sıcak paraya ihtiyacı olan hem de Umut Bulut'a sıcak bakmayan Bordo-Mavililer'in patronu, "Forvet bölgesinde bir sıkıntımız yok. Tam tersine Cardozo'yu bile henüz elden çıkartamadık" diyerek nazik bir şekilde Özbek'i reddetti.

Riekerink önce izledi, sonra 'tamam' dedi

Perde arkasında teknik direktör Riekerink ile Başkan Dursun Özbek arasındaki diyaloglar transferde başrollerden birini oynadı. Sağ beke takviye isteyen Hollandalı hocaya, Başkan, Cavanda'yı önerdi. Deneyimli çalıştırıcı, "Fazla tanımıyorum. Biraz süre verin, izleyeyim" dedi ve hem ekibinin topladığı görüntüler hem de yaptığı telefon görüşmelerinden gelen iyi referanslar sonucunda 'okey' verdi.

Cavanda kendini anlattı!

Transferde Galatasaray cephesinin aklını karıştıran noktalardan bir tanesi Cavanda için oluşan 'sorunlu futbolcu' algısı oldu. Bu nedenle önce oyuncuyla görüşme yapıldı.

Belçikalı, Trabzonspor'da kadro dışı kalması konusunda kendini şöyle savundu ve Sarı-Kırmızılılar'ı ikna etti:

"Geçen sezon Trabzonspor'da sadece ben değil, neredeyse tüm futbolcular sorun yaşadı. Ödemelerle ilgili konular, belirsizlikler, hepimizi bunalttı. İlk geldiğim dönemlerde her şey çok iyi gidiyordu hem benim hem takım için. Bu dönemde Belçika Milli Takımı'na da çağrıldım ama sonraki olaylar malum. Hedefleri olan, sorunsuz bir oyuncuyum."
(Fanatik)