Galatasaraylı futbolcu Umut Bulut, sarı-kırmızılı takımın sadece Türkiye'nin değil, Avrupa'nın da en büyük camialarından biri olduğunu belirterek, böyle bir büyük bir camiaya gelmekten çok mutlu olduğunu söyledi.

Umut Bulut, takımının kamp yaptığı Avusturya'nın Wörgl kasabasındaki Panorama Otel'de basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
Galatasaray'ın hem Avrupa hem de Türkiye'de hedefleri olan büyük bir kulüp olduğunu vurgulayan Bulut, ''Ben de elimden gelen katkıyı yapacağım'' dedi.

Genç Milli Futbol Takımı'ndan Ceyhun, Selçuk, Sabri ve Engin ile arkadaş olduğunu dile getiren Bulut, ''Genelde Türk futbolcuları tanıyorum, sıkıntım yok. Yabancıların da hepsi çok iyi. Arkadaşlık ortamı çok güzel. Bu yıl her şey daha iyi olacak'' diye konuştu.

Geçen sezon Fransa'nın Toulouse takımında forma giyen Umut Bulut, yurt dışında oynamanın önemli bir deneyim olduğunu vurgulayarak, şöyle devam etti:

''Çok duygusalım, bu yüzden yurt dışında zorluk çektim. 6 ay sonunda duygusallığı aşmayı öğrendim. Türk futbolcuları genellikle bunu yaşıyor. Bu anlamda kendimi çok geliştirdim. Oynadığım ve oynamadığım zamanda da geliştirdim. Bu benim için büyük bir artı oldu.''

-''Takıma gelmemde en büyük etkenlerden biri Fatih Terim''-

Umut Bulut, Galatasaray'a gelmesinde en büyük etkenlerinden birinin teknik direktör Fatih Terim olduğunu ifade ederek, ''Diğer önemli etken de Şampiyonlar Ligi hedefini koymuş ve UEFA Kupası'nı almış bir Galatasaray'ın kadrosunda yer alarak Avrupa kupaları tecrübesi kazanmak'' dedi.

Galatasaray'ın İsveçli futbolcusu Elmander ile birlikte takımın başarısı için çalışacaklarını kaydeden Bulut, ''Selçuk'un olması da benim için önemli bir avantaj. Selçuk ile daha önce beraber oynamamızın hem bana hem Galatasaray'a katkısı olacaktır'' şeklinde konuştu.

Bulut, Galatasaray'a transfer olacağı konuşulan Trabzonsporlu Burak Yılmaz ile ilgili sorulan bir soruya ise şöyle cevap verdi:

''Burak'a yurt dışına gitmesi durumunda İngilizce dışında mutlaka gideceği ülkenin dilini öğrenmesini tavsiye ettim. Başka bir konu üzerinde konuşmadık.''