Kadrosunu büyük ölçüde yenileyen Trabzonspor, hazırlık maçlarında vermediği ışığın kırıntılarını ilk resmi maçında ortaya koydu! UEFA Avrupa Ligi’nde Rus ekibi Rostov ile Hüseyin Avni Aker’de karşılaşan Trabzonspor Halilhodziç’in söylemleri ile uyumlu başladı maça! Yani tutuk, birbirlerini tanımayan, sinerji yaratamayan bir kargaşa vardı sahada…

Ama zamanla bu hababam dedebabam ortadan kalktı ve maçı izleyenler bir şeyler görmeye başladı. Bunun sonunda da ilk yarı 10 - 15 dakika hariç hiç de fena sayılmayacak bir oyun çıktı ortaya…

Haliyle de Medijani’nin golü ile de ilk yarıyı önde bitirdi Bordo mavili takım… Ama durun… Öyle ahım şahım değildi takım. Kenar bindirmeleri yoktu. Yusuf’un çabaları pek etkili olamadı. Sağda Sefa da Kayseri’deki gibi etkili değildi. ilk kez takımda yer alan oyuncular zaman zaman rakibi hem kenarlardan hem özellikle sağdan çok kaçırdılar.

Bunda takımda geçen sezondan biri ilk 11’de çok yer bulamayan Soner olmak üzere sadece 4 oyuncunun olması etkendi denebilir. Herşeye rağmen takımda Mustafa Yumlu, Bosingwa, Costant, Onur ve adı ile de olsa Cardozo vardı.

Eksiklerine rağmen Trabzonspor ilk yarıyı önde tamamladı. Trabzonspor ikinci yarıya daha derli topla başladı. Önde olmanın rahatlığı ile oynayan Trabzonspor rakibin de tur için mutlak gol bulmak isteğini kontralarla kırdı. Kevin Constant’ın, Soner’in bu yarıda etkili oyunlarına ayak uyduran Cardozo Trabkonspor’u sırtlayan oyuncular oldular.

Sonuçta Trabzonspor skor ne olursa olsun ortaya koyduğu olumlu futbolla başta bu satırların yazarı olmak üzere birçok kişiyi yanılttı. Yanıltı çünkü, hazırlık döneminde futbol adına hiçbir şey üretemeyen bir takımın bu kadar kısa sürede eksiklerine rağmen sergiledi oyunu takdir etmemek haksızlık olurdu. Ama bu hataları,yanlışları eleştirmeyeceğiz anlamına gelmez!

Trabzonspor turu geçer mi bilemem ama Rostov, kadrosundaki birkaç kalburüstü oyuncuya rağmen vasat bir ekip havasındaydı. Maçın en kötüsü Litvanyalı hakemdi!

Çünkü Trabzonspor’un ilk golünde ofsayt olduğu gibi Yusuf Erdoğan’a ikinci yarıda ceza sahası içinde yapılan yüzde yüzlük penaltıya es geçti. Maçı çok uzaklardan İzmir Dikili Sahilleraltı’nda televizyondan izledim. Yönetime de taraftarın haklı sitemlerini iletmem için birçok telefon aldım.

Bilet fiyatlarının aşırı pahalı oluşu yüzünden birçok grubun protestosu nedeniyle tribünler boş kaldı.