Milli takımdaki ortamı değerlendirerek sözlerine başlayan Umut Bulut, kampta güzel bir ortam oluştuğunu vurgularken, "Çok güzel bir hava var. Güzel bir kaynaşma oldu, iyi bir kamp dönemi geçiriyoruz. Ukrayna maçını da iyi geçirip, kampı iyi tamamlamak istiyoruz" dedi.

Portekiz galibiyetinin önemine değinen golcü oyuncu, "Kendi istediklerimizi sahaya yansıtmaya çalıştık. Kendi futbolumuzu ortaya koyduk, sonuçta hazırlık karşılaşması... Ciddi bir hazırlık maçı oldu onlar için de... İyi mücadele ettik, skor daha farklı olabilirdi. Bu galibiyet, bizim için moral ve özgüven açısından çok iyi oldu, her geçen maç galip geldikçe oyunumuzu sahaya daha iyi yansıtıyoruz" diye konuştu.

Milli takımda oynadığı pozisyonla ilgili yorumda bulunan, "Trabzonspor'dayken Burak ile değişerek oynuyorduk, yabancı olduğum bir bölge değil. Abdullah Hoca, Türk olduğu için ikilili ilişkilerde iyiyiz. Aile ortamını tekrardan milli takımımımza kazandırmaya çalışıyor. Başarı olacaksa mutlaka arkadaşlığın ve dostluğun olması gerekiyor. Böyle durumda başarı gelir, biz de bu ortamı yakalamaya çalışıyoruz. Biz de çok iyi adımlar attık, daha başarılı olacağımızı düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Milli futbolcu, Türkiye'ye dönmeyi düşünmediğini sözlerine ekledi.