Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta, Günebakış Gazetesinde her pazartesi günü yayınlanan “Sorgu Masası” adlı söyleşinin konuğu oldu.

Ali Savaş ile Berkant Parlak’ın sorularını cevaplandıran Muharrem Usta, iki önemli müjde verdi.

Bunlardan biri Akyazı stadının açılışının bir spor ve futbol festivali çerçevesinde yapılacağı oldu. Usta, üç gün üç gece bir festival havasında Akyazı açılacak derken, kulübe gelir getirecek önemli bir projeden de bahsetti ama bunun ayrıntısına girmedi.

Usta, Ersun Yanal ile geride bırakılan sezonun ortasında görüştüklerini belirterek Yanal’ın devre arasında gelmek istemediğini de belirtti.

Başkan Usta, yeni sezonda kendisine Trabzonspor’u sorana önce “Kombinen var mı göster bakalım” diyeceğini de ilk kez açıkladı.

Günebakış’ta bugün yayınlanan söyleşi Trabzon’un spor gündemine de oturdu.

Usta’nın sorulara verdiği cevapların her biri haber niteliğinde.

İşte, o söyleşinin tamamı…

1 sorgucu; Ali Savaş: Sayın Usta, önce merak ettiğim bir konu var oradan başlayalım. Mesleğinizi yapıyor musunuz?

Muharrem Usta: Hayır.

1 Sorgucu: Yani, muayene falan yapmıyorsunuz?

Muharrem Usta: Evet, 1993’den bu yana bıraktım doktorluğu.

2 sorgucu; Berkant Parlak: Mesleğinizi unutmak gibi bir korkunuz yok mu?

Muharrem Usta: Bir iki pratiğe bağlı.

1 Sorgucu: Medikal Park zincirinin, Trabzon performansını beğeniyor musunuz?

Muharrem Usta. Gayet iyi. Trabzon’a bu alanda hizmet vermek beni hayallerimden biriydi, bu anlamda huzurluyum. Sıkıntı yok. Arkadaşlar bayağı başarılı. Trabzon halkı da bizden memnun.

2 sorgucu: Evde Trabzonspor konuşuluyor mu?

Muharrem Usta: Ben evde, iş konuşmayı yasakladım. Konuşulmaz, Trabzonspor da bir iş ama konuşulmadan olmuyor. Eşim çocuklarım her gün Trabzonspor’u soruyor. Eve de iş getiren biri değilim ama Trabzonspor benimle birlikte evime de geldiği için mecburen konuşuyoruz.


++++

2 sorgucu: Trabzonspor başkanlığı ne zaman aklınıza düştü.

Muharrem Usta: Bundan 6 ya da 7 yıl önce. Sonra da biliyorsunuz 3 yıl önce aday oldum.

1 Sorgucu: 3 yıl önce aday olduğunuz dönemde, başkanlığa daha hazırdı, şimdikinden en azından diye bir kanaat var.

Muharrem Usta: Yo aksine, eğer ben 3 yıl önce girdiğim başkanlık seçimlerini kazansaydım, bugün Beşiktaş’ın yerine şampiyon bizdik. Ya da Beşiktaş ile yarışır durumdaydık.

2 sorgucu: 3 yıl önce şartlar bugünden daha mi iyiydi sizce?

Muharrem Usta: Tabi, aynen. 3 yıl önce Trabzonspor bugünden her yönü ile daha iyiydi. 3 yıl önceki Trabzonspor ile şimdi teslim aldığımız Trabzonspor arasında dağlar kadar fark var.

1 sorgucu: Bugün teslim aldığınız Trabzonspor’un bu kötü durumunu bilmiyor muydunuz?

Muharrem Usta: Elbette biliyorduk. Ama işin içine girdiğimizde derin bir girdapta olduğunu gördük. İnanın, içine girdikçe dibini bulamıyoruz. 24 saat bütün arkadaşlarımla çalışıyoruz, deyim yerindeyse bohçayı bağlayamadık. Karışık bir labirentin içindeyiz. 

++++

1 sorgucu: Ersun Yanal ile, son 20 günde ki anlaştınız.

Muharrem Usta: Değil tabi. Ersun’la ben 4/5 yıldır dostum. Arkadaşım. Trabzonspor’u çok konuşurduk kendisi ile.

2 Sorgucu: Ersun Yanal’ın gelişinde bu dostluğunuz belli ki önemli de gelişi son 20 gün mü oldu.

Muharrem Usta: Son 20 gün değil tabi, daha gerilere uzanıyor. Ben Ersun’la geride bıraktığımız sezon anlaştım. Ama devre arası gelmek istemedi. Kendi de biz de istemedim. İstedik ki sezon bitsin. Bitti, anlaştı. Kendi öyle istedi.

1 sorgucu: Bu da demek oluyor ki, siz başkan seçildiğinizde, Ersun Yanal zaten kafanızda oluşmuştu.

Muharrem Usta: Yani, Ersun Yanal ile anlaşmamızın öyle 20 günlük mazisi yok.

++++

2 sorgucu: Akyazı bitecek mi?

Muharrem Usta: Müthiş bir çalışma var. Evet, yeni sezonun seyircili ilk maçını Akyazı’da oynayacağız.

1 sorgucu: Seyircisiz olanlar

Muharrem Usta: Onlar A. Aker’de olacak.

++++

1 sorgucu: Yeni sezonda özellikle taraftardan özveri bekliyorsunuz. Kombine konusunda.

Muharrem Usta: Evet, aynen öyle. Şimdi yeni sezonda şöyle bir şey yapacağım. Bana sokakta işte sahada hayatın her alanında, Başkan Trabzonspor’da neler oluyor diyene hemen; göster bakım kombinen. Hani, kombine aldın mı diyeceğim. Eleştiren de öven de önce kombinesine gösterecek. Bana akıl verene de, sorgulama yapana da hemen; göster kombineni diyeceğim. Ona göre herkes hazırlıklı olsun.

2 sorgucu: Ya da

Muharrem Usta; Ya da durumu iyi olanlara da hani locan, Akyazı’da locanı aldın mı?  Hele bir locanı al, birden fazla kombineni alıp, taraftara ver ondan sonra bana Trabzonspor’u sor diyeceğim.

1 sorgucu: O halde yeni sezonda size Trabzonspor’u soranlar, cebinde kombinemi olanlar olmalı.

Muharrem Usta: Aynen evet öyle.

2 sorgucu: Bu kombine konusunda özellikle sıradan taraftardan değil de camianın önemli isimlerinden daha fazla sorumluluk bekliyorsunuz

Muharrem Usta: Evet, iş adamlarından eski yöneticilerden ve özellikle de divan kurulu üyelerinden, bu sezon çok daha sorumluluk yüklenmesini bekleyeceğiz.

++++

2 sorgucu: Taraftar tribünlere küstü bu sezon, Akyazı’ya nasıl çekeceğiz.

Muharrem Usta: Saha sonuçları iyi olursa taraftar ilgisi de iyi olur. Ancak Türkiye’de ilk kez gerçekleştirilecek bir projeyi hayata geçireceğiz. Patenti bize ait.

1 sorgucu: Nedir o, uçak kombinesi mi?

Muharrem Usta; Hayır hayır. Bir ilk ilk olacak. Biz yapacağız, diğer kulüpler de örnek alacak.

2 sorgucu: Merak ettik nedir bu?

Muharrem Usta: Şimdi demeyeyim. Patenti bir Trabzonsporlu taraftara ait, hayata geçti mi görürsünüz.

1 sorgucu: çok merak ettik bunu bir ip ucu verin

Muharrem Usta: Yok vermeyelim. Ancak biz yaptığımızda bunu diğer spor kulüpleri de yapacak böyle bir proje. Şimdi açıklarsam, tılsımı bozulur. Stat ile ilgili bir proje. Ancak bu kadar ip ucu verebilirim.

2 sorgucu: Yoksa, kaldırım taşlarını mi satacaksınız. Stada giden kaldırım taşlarına taraftar ismini yazdıracak bedeli karşılığında

Muharrem Usta: Bekleyin ya.


++++

2 sorgucu: Akyazı’ya yaraşır bir açılış töreni var mı?

Muharrem Usta: Evet, bugün aldık böyle bir kararı. İlk kez de size açıklayayım.  Akyazı stadını 3 gün önceden açacağız. Açılıştan üç gün önce şehirde bir futbol spor sanat festivali düzenleyeceğiz. Bunun kararını aldık. 3 gün üç gece şehrin meydanında, A. Aker’de ve Akyazı’ya spor ve futbol sanat festivali yapılacak. Trabzonspor’la bütünleşmiş yabancılar da bu festivale gelecek. Mesela Pfaff, Urbain gibi. STK’lar Valilik ve Belediyeler de futbol ve sanat festivaline katılacak. Ve  Akyazı’daki ilk maçımızı festivalin de son günü olacak. Akyazı bir futbol festivali ile ilk maçına ev sahipliği yapacak. Bu festival her yıl tekrarlanacak. Futbol filimleri haftası da bu festival içinde olacak.

1 sorgucu:  Kaderimiz Akyazı’ya bağlı

Muharrem Usta: Büyük ölçüde. Akyazı, Trabzonspor’un her anlamda sağlam temeller üzerine oturacağı bir yapı. Mesela biz loca satışlarından çok ümitliyiz. Loca satışları için çok ciddi organizasyon yapacağız. Loca alacak gücü olup da almayan, Trabzonsporlu değildir. Bu böyle biline.

++++

1 sorgucu: Kulübün durumu kötü diyorsunuz. Bunu bilmiyor muydunuz?

Muharrem Usta: Kulübün durumunun kötü olduğunu alemde bilmeyen yok. Biz de biliyorduk elbette. İçerde olduğunuzda acı bir şekilde şunu görüyorsunuz, 24 saat çalışıyoruz dibini bulamadık. Hali ile sorun derin sorun. Biz ya da başkası kim gelirse gelsin bizim yaptığımız yapacaktı. Gelirken bilmek başka bir şey, kulübü ayağa kaldırmak başka bir şey bunlar birbirinden farklı şeyler değil.

++++

1 sorgucu: Türkiye Kupası finalinden sonra Aziz Yıldırım, Trabzonspor’un bu sezon hakem hataları ile hakkının gasp edildiğini söyledi. Ne diyorsunuz?

Muharrem Usta: Valla, derin bir ironi demek lazım. İnanılır gibi değil. Bizim 2010-11 sezonunda yaşadıklarımızın sorumlusu kimdir dersek bizimle Fener arasında yaşananlardır. Trabzon o dönemde yaşadıklarından sonra Aziz Yıldırım’ın dediklerine aklım almıyor. Bugün yaşadıklarımızın 10 katını şike sezonunda yaşadık. Aziz Yıldırım bu sezonu değil o sezon için de aynı şeyleri söylemeli..