UEFA Avrupa Ligi, Hüseyin Avni Aker’de Rusya ekiplerinden Rostov karşı karşıya gelecek olan Trabzonspor’da Teknik Direktör Vahid Halilhodzic, Mehmet Ali Yılmaz Tesislerinde bir basın toplantısı düzenledi.

Toplantıda maçın favorisi gösterilen Trabzonspor’un, Rostov’u elemesini mucize olarak tanımlayan Teknik Direktör Halilhodzic, şaşırttı.
Trabzonspor’da çalışmaya başladığı günden beri tesislerden dışarı çıkmadığını ifade eden deneyimli teknik adam, “Bu kadar sıkıntılı bir süreç olacağını düşünmüyordum. Bazı olayların daha erkenden hazırlanmış ve halledilmiş olmasını bekliyordum. Ve yarın resmi müsabaka başlıyor. Ve bu hazırda maalesef 1 hazırlık maçıyla gelebildik. O yüzden bir çok sıkıntılar var, bir çok düşünmem gereken konular var. Bu maç için tam anlamıyla hazır olmayabiliriz. Dün çocuklara söylediğim gibi, bu maç bizim için çok önemli. Başkanımızın ricası bizden, bu turu geçmemiz yönündeydi” dedi.

İKİ ANTRENÖR RUSYA’AY GİDİP TAKIMI İNCELEDİ

İki antrenörünü Rusya’ya gönderip Rostov’u izlettiğini kaydeden Halilhodzic, “Birkaç günden beri rakip takımı izliyoruz. Hatta yardımcı iki antrenörüm Rusya’ya gidip rakip takımın iki maçını izleme fırsatı buldu. Ve rakip takımımızın olumlu ve olumsuz yönlerini inceleme fırsatımız oldu. Tabi ki bunu bilmeniz lazım onlar lige ve hazırlıklara daha erken başladı. Muhtemelen 10 müsabaka gerçekleştirdiler. Bu yönden biraz avantajlılar. Sezon başını iyi de geçirmemiş olsalar bile her maçlarını izledim. Ve iyi bir takım inceleyebilir. Rakip takım iyi bir takım. Bir çok fırsata girebilen takım. Artık kaç penaltı kazanabildiler bilmiyorum ama her müsabakada bir penaltı pozisyonu olduğunu inceledim. Defansif anlamda bire bir mücadelelerde başarılı bir oyuncu grubu.

Rakibimizin bu kadar avantajlı yönlerine nazaran biz elimizden geleni ve yarın akşam mucizeyi yaratmayı düşünüyoruz. İki maçta da rakibimizi elemeyi düşünüyoruz. Hatta zor olacağın söylesem bile biz bunu başaracağız” dedi.

VAHİD HOCANIN ELİNDE SİHİRLİ DEĞNEK YOK

“Şuan ki durumda bir hedef belirlemek zor olabilir” diyerek sözlerine devam eden Halilhodzic, “Şunu söyleyebilirim iki ay sonra bu maçı müsabakayı gerçekleştirmiş olsak bugünkünden daha farklı bir konuşma yapabilirim. Muhtemelen herkesin bu takımdan bir çok beklentisi var. Ve muhtemelen bir çok insanın Vahid hocanın gelmesi ile elinde sihirli değnek varmış gibi bir haftada her şeyi halledebileceğini düşünmüş olabilirler. Maalesef durum vaziyet bugün neyse o dur. Biliyorum tabi Trabzonspor geçen sene Avrupa kupalarında çok güzel bir tavır sergiledi. Bu sene tam anlamıyla ne olur pek söylemesi zor.  Tabi ki Rostov takımını elersek bizim açımızdan çok mükemmel olur. Hem moral hem de güç açısından Rostov’u elememiz bizim için güzel enerji kaynağı olur.

BU TUR BÜYÜK BİR BAŞARI MUCİZE OLUR

Bu turu geçersek Trabzonspor’un beklentilerini Avrupa liginde ki beklentilerini o zaman oturup düşünmemiz gerekecek.  Büyük bir başarı olur, büyük bir mucize olur. Şuan henüz bir maç kazanamadık. Ve maalesef tek bir hazırlık maçı yapmış olduk. Onlar en azından 10 maç hazırlık yaptılar veya lige başlamış oldular. Dediğim gibi en az 2 ay ileride olmuş olsak 5-6 maç bu kadro ile ligde oynamış olsak sizle şuan paylaştığım bütün sözler farklı olabilir.
Yani bu kadroya şuan ki elimde mevcut kadroya Constant veya Mehmet Ekici gibi bir oyuncuyu katabilmiş olsaydım şansımız çok olurdu. Özer şuan sakat ancak o da elimizde kalabilseydi durumumuz çok farklı olurdu”

AVUSTURYA’DA OYUNCU GRUBU İLE BURASI AYRI

Avusturya’ya götürülen oyuncu grubu ile Türkiye’de çalıştığı oyuncu grubu arasında büyük değişim olduğuna dikkat çeken Halilhodzic, “Avusturya bir takım oyuncu grubu getirdim. Burada ki oyuncu grubuna bakın tamamı değişmiş gibi bir şey. Bu oyunculardan 2 tanesi bir iki gündür çalışmaya başladı.
Kariyerim boyuncu hiçbir zaman bu kadar süre içerisinde bu kadar sıkıntıyla mücadele temek zorunda kalmadım. Trabzon’a ilk geldiğim günden daha da fazla 40 gündür çok çok yoğun bir şekilde çalışıyoruz. İnanılmayacak derece muhteşem bir iş çıkardık. 10 günde 9 oyuncu transfer edebildik. Belki erken davranmış olabiliriz belki her şey hızlı gelişmiş olabilir. Bunu mükemmel şekilde atlattık

TARAFTARIN BÜYÜK BEKLENTİSİ VAR

Şunu biliyorum ki özellikle taraftarların benden büyük beklentisi var. Her aman olumlu açıklamalar yapmıyorum. Ben sadece gerçekleri konuşurum. Takımın durumu bu. Bu gerçeği yansıtıyor ve ben bunu size söylüyorum. Ve özür de aramıyorum, hata da aramıyorum. Biri kazanma arzusu ile uğraşıyorsa o da Vahid hocadır” dedi.

MALOUDA TARAFINDAN KURGULANDI

Malouda ile yaşadığı gerilimle ilgili de konuşan Vahid Halilhodzic, “Biliyorsunuz ilk defa Malouda konusunda konuşuyorum. Ama siz her şeyden haberdarsınız. Olaydan 5 dakika sonra herkesin haberdar olduğunu biliyorum. Bu konuyu tartışacak veya konuşacak insanlar ya başkanımız ya da hocalardır. Her hangi biri bu konuları dile getiremez.

MALOUDA, PROFESYONEL HATA YAPTI

Ben hoca olarak bunu dile getirmek zorundayım ve zamanını bekliyorum. Malouda maalesef profesyonel hata yaptı çok büyük profesyonel hata yaptı. Raporumu hazırladım. Bu rapor doğrultusunda cezası neyse o cezanın verilmesini veya Maluada’nın bu tavrı bu davranışı beni pek şaşırtmadı. Bu kulüp içinde Trabzonspor içinde daha önce ki iki hocayla da aynı şekilde sıkıntılar yaşadı. Chelsea’da yaşadığı bu durumu, Milli takımda, Lyon’da yaşadı bu durumu. Yani başımızdan geçen bu olay tamamen Malouda tarafından kurgulanmış bir şeydi.

GİTMEK İÇİN BUNU YAPTI

Çünkü 1 gün öncesinden maddi yönden her şeyi halletmiştik ödenmişti, ve farklı bir yere gitmek için de bir çare üretmesi gerekiyordu. Gitmesi gerekiyordu bunu yaptı. Ben daha fazla bilgi vermek istemiyorum. Raporumu hazırladım. Her kes de bu saatten sonra kendi sorumluluklarını ve hatalarını kabul edecek üstlenecek. Bu konu benim için unutulmuş, kapatılmıştır konuşmuyorum” diye konuştu.

TRANSFER RAPORUMU HAZIRLADIM

Yeni transferler yapılıp yapılmayacağı ile ilgili olarak ise Halilhodzic, “10 gün içerisinde 9 transfer gerçekleştirdik ve çok hızlı şekilde gerçekleştirdik. 4 yabancı oyuncu 5 Türk oyuncu transfer ettik. Hepiniz biliyorsunuz ki bazı anlarda çok hassas bir durumda olabiliyoruz. Avusturya kampından sonra dünyanın her yerinde ki hocası gibi bende transfer raporumu hazırladım, transfer edilmesi gereken gitmesi gereken oyuncuların listesini hazırladım.

KARİYERİMDE İLK DEFA KARŞILAŞTIM

Yerli ve yabancı transferlerin gitmesi gereken transferlerin listesini hazırladım. Ve kariyerim boyunca ilk defa karşılaşmadığım durumla karşılaştım. Gitmek istemeyen, gitmek için müthiş para isteyen oyuncular. Bu hassas durum beni biraz şaşırttı. Ve maalesef bu benzer bir olayın yüzünden Kevin Constant listeye giremedi. O yüzden bir kaç kişiye sinirliyim.

SİNİRİM YABANCI OYUNCULARA

Ve bu sinirim aslında yabancı oyunculara. Ve bu oyuncularla kulübümüz Trabzonspor çok iyi niyetli davrandı son kuruşlarına kadar paralarını aldılar. Ve maalesef bunu koz olarak kullandılar. Ve bizim acil bir kontenjanda yer açmamız gerekiyordu. Şantaj olarak kullandılar. Bu kişileri o yüzden çok sinirlendim. Bu durum beni gerdi.