61SAAT AVUSTURYA TAYFUN ÇÖPCÜ Trabzonspor'un yeni sezon hazırlıkların devam ettiği Avusturya kampında Vahid Halilhodzic basın karşısına çıkıyor.
Trabzonspor'un yurtdışının ilk 5 günün bugün Türkiye saati ile 15.00'da bordo mavililerin konakladığı otelde basın toplantısı düzenleyecek.
Halilhodzic'in basın toplantısı 61SAAT TV üzerinden canlı olarak yayınlanacakken boşnak hocanın futbolcular hakkında değerlendirmelerde bulunacağı ve Trabzonspor'un yeni sezon ile ilgili ne gibi bir çalışmalara imza atacağını açıklayacağı ifade edildi.

Öte yandan Halilhodzic gündemi meşgul eden Mustafa Yumlu haberlerine açıklık getireceği belirtildi. Halilhodzic ayrıca dün Trabzonspor transfer komitesinin prensipte anlaştığı Antalyasporlu Emrah Başsan ve Musa Nizam ile ilgili açıkalmalarda bulunacak.

HALİLHODZİC'İN AÇIKLAMALARI: 

Trabzon'da sonra buraya kampa çalışmalaya geldik. Fizik çalışmalarımızı burada başlatmak için yoğun bir tempoda aldığımız bilgilere dayanarak, testin bize verdiği neticeler doğrultusunda çalışmalarımız ilerledi..
Neticilere baktığımızda bir çok oyuncunun uzun zamandır idmansız kaldığını fark ettik.
Bir çoğu bu yoğun tempoya zorlukla yaklaşıyor. Bu bizim yaptığımız çalışmalar kişiye özel çok sabit neticeler veren çalışmalar. 
Oyuncularımızın performansları bizim için önemli. Akabinde de diğer fiziksel çalışmalarımız devam edecek. 
Günde 3 defa idmanlarımızı yapacağız. 3 gün olmasını nedeni de idmanların zorluğunu genel anlamda 2'ye değil 3'e böldük. İlk aşamada oyuncuları bu performansa yetiştirmem için 3'e bölmem teknik manada benim bilgime ve geçmişime dayanan tecrübedir. 

Cezalı maçlar ürkütüyor mu?
Korkutan bir durum yok. Bu konu hakkında, İstanbul'un 3 takımını arasında ki rekabetten başka bir şey değildir. Bu tarz karşılaşmaların genel anlamda yoğun ilgi çektiğini biliyorsunuz. Yoğun ilgiyle gelmek istediğinizi biliyorsunuz. Bazen bu konularda hatalar olabiliyor. Umarım ki bundan sonra sıkıntısız ağrısız sancısız güzel bir maç olur. Trabzonspor için Fenerbahçe maçı güzel olur. 

MALOUDA VE COLMAN İLE İLGİLİ KARAR
Birçok sorunun olduğunu duydum  geçen sene... Sorunlar belki tamamen kaybolmuş olmayabilir. Ama benim yanımda iyi oyuncu idmanı terk ederse öyle bir imkan şansı vermem. Malouda ve Colman ile görüştüm herşeyi anlattım. İdmanlarada katıldınız kendi gözlerinizle gördünüz. Bazen 07.30 gelin görün nasıl çalıştıklarını görün. Bu süreçten sonra kararı vereceğiz. bir kaç yabancı hakkında karar larımız olacak. 

BAMBA KESİN OLARAK TAKIMDAN AYRILACAK
Alex'in sakatlığı var. Yarın özel bir doktorlar görüşmesi olacak. Münihe gidecek. Bamba kesin olarak takımdan ayrılacak. Kampa geç kaldı katılmadı. Bir kaç değişiklikler olacak. Tekrar ediyorum yoğun bir bilgi akışı iindeyim sona doğru herşey netleştirecem. Bende kesin olan birşey var ki bize takviye güç lazım. Bu da herhangi bir oyuncu ile olmayacak. Çok iyi çok sağlam bir oyuncu bulmak zorundayız.

Benim söylediğim gibi bu takımı bu oyuncularla takviye güçle güçlendirmemiz gerekiyor. her gün dah afazla farklı yetenekler görüyorum oyuncularda dah adeğişik fikirle rgeliyor aklıma. Nasıl tarza oyuncuya şhtyacımın olduğunu farkındayım. Trabzonspor dev kulüplerdki oyuncuyu seçemez. Çok iyi bir oyuncu ve ğahalı olmayan bir oyuncu bulmak zorundayız. Sadce transferi bulmamız yapmamız değil. Trabzon'a gelecek futbolcu hemen adapte olmalı.
Neler olduğunu neler yaşandığının transfer konusunda herşeyden haberdarım. 10.sıraya veya 12.sıraya oynamak için Trabzonspro'a gelmemin sebebi 1.2.3. sıraya kadar mücadele etmektir. Ancak kadroumuzun sağlam olmalı. Hani bu gurubu sahada değil profesyonel şeklind eçalıştırmamız gerekiyor. 
Yabancı ve türk oyuncuların birbirlerine kaynaşmasını istiyorum. Yada bu çabaları görmezsem gereken kararlı ben alacağım.

Cezayirde bir çok oyuncunun buraya gelip benimle oynamak sitediğini söyleyebilirim. Belki fırsat olabilir. Ama bildiğiniz gibi Dünya Kupası'ndan sonra fiyatları o kadar yükseldi ki o yüzden pazarlık ve anlaşmamış bu konularda çok uzun sürüyor. Ben bir kaç gün oluyor geleli acele etmeme gerekiyor. Oyuncuların kalitesini keşfetmem gerekiyor. Ondan sonra elimde ne eksik onun kararını vereyim ki dış transfere daha çok yöneleyeyim. 3- 4günde bu kadar bilgiyi toplamaya zamanım yok. İnsanların kişisel kaliteleri birbirileriyle bağlantısıi farklı kişiliklerin farklı kültürlerin birbirleriyle kaynaşması birden olmuyor. Yani farkına vardığım diper bi rkonu ise bunu düzeltmek. Trabzon'da aileler görüştüm konuştum. Sabit belli bir objektifimiz var. Bunu başarmamız içinde herkesin desteğine ihityacımız var. Önce dış sorunlarıızı halledelim sonra sahaya geçeriz.

AYRINTILAR GELİYOR...