61SAAT SPOR SERVİSİ

 Trabzonspor ligin 7.haftasında G.Antepspor ile karşı karşıya geldi. Hüseyin Avni Aker'de adeta ölüp ölüp dirilen Trabzonspor'da sahadan 4-4 berabere ayrıldı. Maç sonrası açıklamalarda bulunan Vahid Halilhodzic şu açıklamalara yer verdi;

KARİYERİMDE İLK DEFA 4 GOL YEDİM

"Maçın ardından kelimeler bulmak zor. Tabi ki sinir var. Anlayamadığımız  şeyler var. Bir haftanın içinde 3 maçın konsantrasyondan zor olacağını biliyordum. Bundan daha fazla dikkatli olmamız gerekiyordu. Düşünüyordum da karayerimde ilk defa 4 gol yedim. Porsiyonlar şuanda gözümün önünde. Markajın yapılmadığını görüyorsunuz. Diğer taraftar ise mücadelesini ve reaksiyon göstermesini de görmek gerekir.  Son dakikaya kadar mücadele ettik. O yüzden bu konu biraz olumlu. Ama taib ki bu maçın ardından bir kaç oyuncu kendisini eleştirmesi gerekecek"

YEDİĞİMİZ GOLLERDE EKSİKLİKLER VAR
Yeni oyuncuların performansları ile ilgili olarak, "Sonradan forma şansı verdiğim oyuncular veya şu bu oyuncu diye dikkate almadım. Bazı oyuncular kendilerini sorgulamaları gerekir. bazı oyuncuların kendi evimizde baskı altında ruh halleri değişiyor. İlk hataydan sonra duraklama yaşadılar. Dona kaldılar oyuncularımız. Sizinde bildiğiniz gibi birçok şeyi yeni keşfediyorum. Tabi ki bu oyunculara güveni ben verdim. Ben formayı verdim. Kendi adıma üzgünüm, oyuncular adına üzgünüm. Sizde burada sohbet ederken karşımda yediğimiz golleri görüyorum. Tamamen çok açık bir şekilde eksiklik vardı. Titiz işimizi yapmamazının nedeni olarak görüyorum."

İSTİFA AÇIKLAMASI
İstifa sloganları ile ilgili, "Orda ben taraftarın dikkate almadım. Ben takımımı düşünüyordum. Gereken değişikliği yaptım. Oyuna tekrar hız katmam gerekiyordu. İleriye taşımam gerekiyordu. Aslında Özer bu kadar dakika hazır değildi. Daha kısa bir süre oynatacaktık. Ama sahada ilk yarıda ki durum tamamen fikrimi değiştirdi formayı verdim ona. Sizde gördünüz değişiklik yaptığınızda yabancı  kontenjan sorunu var. BU maçı değerlendirmek gerekirse zor bir maçtı. Sözümü bitirmeden öncede tekrar oyuncularımı tebrik etmek istiyorum. Beraberliği yakalamak kolay değildi onlara şapka çıkarıyorum"

“İstifa etmem gerekiyorsa, sıkıntı yok”

Halilhodzic, iletişim fakültesi öğrencisinin, maçta taraftarın istifa çağrısında bulunmasını hatırlatması üzerine, şöyle konuştu:

“Sevgili evladım, mesleğe başlamadan çok güzel bir soruyla başladın. Bu tarz soruları daha önce gazeteciler bana sordu. Ben çok zor bir işe el attım, üstlendim. Bu zorlukları 1-2 ayda halledebileceğimi düşünüyorsanız aceleci düşünceye sahipsiniz. Biz bir takım oluşturuyoruz, bu zamanla olan bir şey. Tabi ki her maçı kaybettiğinizde hocanın hatasıdır. Şu an gitmem gerekiyorsa ki daha fazla kazanabileceğim fırsatlar var ve bu en kolay seçenek olabilir. Ben parayı tercih etmiyorum, buradaki işin altından kalkmak istiyorum. Gün geçtikçe bunu düzeltiyoruz. Zor dönemde eleştirileri de kabul etmem gerekiyor. İstifa etmem gerekiyorsa yerime biri geliyorsa sıkıntı yok.”