Bulunduğu görevin kolay bir görev olmadığını söyleyen Bulak, “Bir oyuncuyu transfer etmek istediğinizde, ‘oyuncuya karar vereceksiniz’, ücreti var, yarın satılacak olduğu zaman karşılığı ne olacak, takıma katkısı ne olacak? Bunlar hep senin verecek olduğun kararlar. Ama benim olumlu veya olumsuzluklarda sorumluluk almam çok önemli. Mesela aldığınız Janko ve Emerson iyi çıkmazsa sorumlusu benimdir” dedi.

HAZIRLIKSIZ YAKALANDIK
Göreve geldikten sonra transfer çalışmaları için birçok ülkeye gittiğini de söyleyen Bulak, “Birçok ülkede birçok oyuncu izledim. Göreve geldiğim zaman transfer sezonunun son dönemleri olması işimizi zorlaştırdı. Oyuncu seçimi ve oyuncu sayısı bakımından zorlu geçti. Daha iyi oyuncuyu daha ucuza bulabilme adına hazırlıksız yakalandık. Şuanda çalışmalarımız sürüyor. Yeni internet siteleriyle anlaşmalar yapıyoruz. O sitelerde oyuncunun alt yapı, takımsal ve performans analizlerini yapabilecek seviyeye geleceğiz. Bunlarda Trabzonspor’a olumlu yansıyacak” dedi.

EMERSON SİTELERDEN
Göreve başladıktan sonra Janko ve Emerson’u transfer ettiklerini de belirten Bulak, “Janko, bildiğimiz bir oyuncuydu. Daha öncede ben bu oyuncuyu transfer etmek için izlemiştim. O zaman gelecek vaat eden önemli oyunculardan birisiydi. Şimdi de buna ek olarak deneyimli hale geldi. Tekniği, hızı, yeteneği ve kişiliğiyle profesyonel bir oyuncu” dedi. Emerson’un çok fazla izlediği bir oyuncu olmadığını söyleyen Bulak, “Sitelerden takip ettiğimiz bir oyuncuydu. Geçtiğimiz yıl Avrupa maçında bize karşı oynayan bir oyuncu olduğunu da biliyorduk. Önemli bir oyuncu inşallah bize katkı sağlar” şeklinde konuştu.

NE GÖSTERİR BİLİNMEZ
Trabzonspor’da Şenol Güneş’ten sonra göreve gelecek söylemlerinin şimdi konuşulmasının yersiz olduğunun da altını çizen Giray Bulak, “Şenol hocamız burada. Hocamız kaldığı müddetçe ben de buradayım. Ama daha sonra zaman neyi gösterir, bunu kimse bilemez” dedi. Bundan sonra yeniden teknik direktörlük yapabileceğini de söyleyen Bulak, “Zaman ve hayat neyi gösterir bilemeyiz. Şuanda 3 yıllık bir mukavelem var. Ondan sonra ne olur bilmiyorum. Tabi gittiğiniz yerlerde birçok oyuncu tanıyorsunuz, çok değişik ülkeler görüyorsunuz, bir çok takım izliyorsunuz dolayısıyla bunların size katkısı çok oluyor” diye konuştu.

Bulak, komitede değişim düşünmüyor
İzleme komitesi değişmeyecek
Bulak, “İzleme komitesinde olanların değişme gibi bir durumu yok. Şuanda herkes görevinin başında, herkes Trabzonspor için çalışıyor. Bu ekibe yeni kişiler katılacak mı diye sorarsanız, ihtiyaç olduğunda katılacaklardır. Birlikte çalışıyoruz. İşimizi severek yapıyoruz. Bende öyle. Trabzonspor’un çok ihtiyacı olan ve büyük boşluğu olan bir görevin başındayım. Ben kulüplerde teknik adam olarak çalışırken de işin bu tarafı ile de çok ilgilenirdim. Transferleri kendim yapardım, kendim yönlendirirdim. Ama şimdi daha bağımsızsınız. Daha çok zaman ayırabiliyorsunuz” dedi.

Fenerbahçe’yiyeneceğimizi düşünüyorum
Son olarak Sivasspor ve haftaya oynanacak olan Fenerbahçe maçları içinde konuşan Bulak, “6-7 eksikli Trabzonspor’un, Sivas’ı yenmesi, Tolga’nın da sakatlanmasıyla  kazanmak zor gibi görünüyordu. Buradan Tolga’ya da geçmiş olsun diyoruz. Ama Trabzonspor Sivas’ı yenerek işin zor tarafını atlattı. Şimdi Fenerbahçe ile önemli bir maç oynayacağız. Kazanabilecek olduğumuz bir müsabaka. Çnükü Fenerbahçe, Mersin karşısında zorlandı. Bu tür maçların ne olacağı bilinmez. Kim daha çok yoğunlaşırsa kazanır ama ben Fenerbahçe’yi yeneceğimizi düşünüyorum” ifadelerini kullandı.