UEFA Avrupa Ligi play-off turunda Trabzonspor'la eşleşen Macaristan'ın Videoton takımının Teknik Direktörü Paulo Sousa, Hüseyin Avni Aker Stadı'nda bir basın toplantısı düzenledi.
Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş ve yeni transfer Sol Bamba'nın ardından basın toplantısı düzenleyen konuk takımın teknik direktörünün yarın değerlendirdi.

ASLINDA BİZ OFANSİF BİR TAKIMIZ
Videotonun defansif oynadığı şeklideki söylemlere Sousa, "Aslında biz çok ofansif bir takımız. Ancak takımın gidişatına bakarak ilerleyen dakikalarda durumu değiştirebiliriz" dedi.

Sousa, Özel önlem almayı düşündüğü bir oyuncu var mı şeklideki soruya ise, "Bizim devamlı aklımızda olan gol atmak olacak. İlerleyen dakikalarda az önce söylediğim gibi önlemler alacağız. Ama dakikalar bunu belirleyecek oyunun gidişatına göre hareketlerimizi yapacağız" diye cevap verdi.



BİZ İNANAN BİR TAKIMIZ
"Son lig maçında 1-0 gerideyken uzatmalarda attığı golle 2-1 galip geldi. Şans faktörü hiç olmadı mı nasıl değerlendirdi bu galibiyeti?" şeklindeki soruya Sousa, "Şans çalışmaya bağlıdır. Genellikle biz maçlarımızda inanca bağlıyız. İnanıyoruz kazanıyoruz. Hatta son maçlarımızı son dakikalarda kazandık. Bu tamamen inançla, istekle ilgili" dedi.
Yarın nasıl bir maç beklediği şeklindeki soruya ise Sousa, "Türkiye ilgi kaliteli bir lig. Güzel kaliteli bir futbolcuları var. Bizde buraya deneyimli futbolcularla beraber geldik. Bizde elimizden geleni yapıp burada güzel bir sonuç alacağız" şeklinde cevap verdi.
Sousa, son olarak, "En azından 1 gol atmayı düşünüyoruz. Bu tür sınavlarda kesinlikle gol atmak gerektiğine inanıyorum"

Videoton'un daha önce Türkiye'de oynamış futbolcusu Jozef Balazs Toth ise, "
Türkiye'de oynamanız size bir avantaj sağlayacak mı şeklindeki soruya; "Daha önce oynamam tabiki avantaj sağlayacak. Dha önce bu sahada futbol oynadım. Yeniden bu havayı soluyacağım için çok mutluyum.
Türk futbolu çok kaliteli yüksek seviyede bir futbol. Azimli istekli bir futbol. Biz ilk dakikadan itibaren organizeyi iyi yapabilirsek burada da iyi bir sonuç alacağız
Maç 90+90 180 dakikadan oluşuyor. Vet bu her ikisi de belli olmaz ancak ben ikinci 90 dakikada çözüleceğini düşünüyorum.