Trabzonspor'un Eskişehirspor'u 4-1'lik skorla geçmesi bugün yerel ve ulusal basında da büyük yankı buldu. Trabzonspor'un aldığı farklı galibiyeti yorumlayan yazarlar ise kırmızı karta dikkat çekti.

Fotomaç gazetesinden Necmi Perekli, "
Hürriyet kırmızı kart gördükten sonra dengeler altüst oldu.
Misafir takımın artık yakaladığı golle kendisine itimat kazanan Trabzon karşısında yapacağı bir şey kalmadı.
Bundan sonra da artık goller peş peşe gelince maçın farklı sonucu ortaya çıktı"  diye yazdı.

Yine Fotomaç Gazetesinden Cengiz Tokgöz ise, "Trabzonspor, Karabük kabusunu Eskişehirspor galibiyetiyle attı" diye başladığı yazısında özetle şunları yazdı:
Eskişehirspor da saldırdı ve Trabzonspor'u sindirdi.
Ancak Hürriyet iki haklı sarı karttan sonra oyun dışı kalınca, meydan Trabzonspor'a kaldı.
Sakın Yanal veya Eskişehirsporlular "Oyuncumuz atıldı" diye bir şeyler aramasın. İki hareket de faul ve cezası da sarı karttı.
Bu bence, sorumsuzluk. Eğer Hürriyet atılmasaydı, bordomavililer bu kadar rahat sonuca gidemezdi.
Savunması ile adı geçen kırmızı- siyahlılar iki mühim hata ile 2-0 geriye düşünce oyundan koptu. Ve bordo-mavililerin istekli, hırslı sonuca giden futboluna boyun eğdi"

Hürriyet Gazetesinden Bayram Erdem ise "Farka rağmen" şeklindeki başlıklı yazısında, "
Maç başladığında Eskişehirspor kendi sahasında oynuyormuş gibi rahattı. Ancak Karadeniz Fırtınası’nı uyandıran 23’te Hürriyet’in kırmızı kartı oldu. Başa baş, hatta daha üstün oynayan kırmızı siyahlılar eksik kalınca Trabzonspor ipleri eline aldı. Halil’in golü tribünleri ayağa kaldırdı, Burak ve devre biterken de Marek Cech’in fileleri havalandırması 3 puanın habercisi oldu.
Hafta sonunda onur mücadelesi veren Ankaragücü maçı var. Karabük’de olduğu gibi Trabzonspor’u çıkış arayan bir takım bekliyor. Eğer Ankara virajı da kayıpsız geçilirse Trabzonspor yeniden bir çıkış yakalar. Ancak Ankara’da işler bu futbolla kolay olmayacaktır. Biraz amiyane olacak ama, “Ölmüş kuzu kurttan korkmaz” şeklinde yazdı.

Milliyet Gazetesi'nden Cemal Ersen'de kırmızı karta dikkat çektiği başlıklı yazasında "Eskişehirspor dün maçı kaybetti ise yenilginin kuşkusuz tek adresi var, o da Hürriyet. Deneyimli oyuncu 7 dakika içinde ikinci sarı kartını görüp Eskişehirspor’un takır takır işleyen dişlilerinin arasına çomak sokmasa, Trabzonspor’un bu maçı kazanması, üç puanı bu kadar kolay alması mümkün değildi"
Savunmayı orta sahaya yakın kuran, Alper, Dede gibi ofansif oyunu seven ekstra kozlarıyla rakibini geriye yaslanmaya zorlayan, solda Volkan, sağda Koray’ın bindirmeleriyle Trabzonspor’u bunaltan Eskişehirspor vardı sahada. Buna Tello ve Kamara’nın da katkısı eklenince, konuk ekip ilk 20 dakikalık bölümde tam beş net pozisyon buldu. Oyunu istediği gibi yönlendirdi.
Peki Trabzonspor? Yatsın kalksın Hürriyet’e dua etsin Şenol Güneş’in öğrencileri. Yoksa Karabükspor yenilgisinden sonra bir travma da Avni Aker’de yaşayabilirdi bordo-mavili ekip. Ya sonra? Sonrası malum.
İlginçtir, Trabzonspor’u dün akşam galibiyete taşıyan dört golün üçü, rakibin orta alanda kaptırdığı toplardan geldi. Bordo-mavili takım oyun sistemi anlaşılmayan, organize hücumu bulunmayan, fizik olarak zayıf bu görüntüsü ile maçı kazandı kazanmasına lakin, şansı da bir daha bulamayacağı kadar yanı başındaydı.

Karadeniz Gazetesinden Kadir Özcan ise, "Bu maçta alınan farklı galibiyet Karabükspor yenilgisini az da olsa unutturdu.
Ancak Şenol hocanın ince düşünüp taşınması lazım, çünkü takım iyi sinyaller vermiyor.
Ya önlem alınmalı ya da oyuncu.
Çünkü Trabzonspor’un orta sahası S.O.S veriyor.