61SAAT SPOR SERVİSİ :  Trabzonspor, kendi evinde Beşiktaş ile karşılaşıyor. Hem Trabzonspor'un Avrupa kupalarına katılması yolunda hem de Beşiktaş'ın liderlik mücadelesi için önemli bir viraj niteliği taşıyan karşılaşma öncesinde Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal dikkat çeken açıklamalar yaptı. 
Yanal, "Bugün zirveyi ilgilendiren bir maç. Her iki takımda kendi yerleri için oynayacaklar. Beşiktaş'ın kendi hedefleri var bizim de öyle. Bizde derbi maçlarında kaybettiğimiz tek maçtı. Bugün de her maça kazanmak için çıkıyoruz. Bugün çok daha farklı atmosfer olacak. Trabzonspor - Beşiktaş derbileri özeldir. Kazanmak istiyoruz. Rakibimizin gücü ortada. Bö yle bir maçta ortaya koyacakları mücadele sürpriz olmayacak. Kaliteli, futbolun güzel olduğu bir maç olacak. Kazanan biz olalım" dedi. 
Cardozo'nun yokluğu ile ilgili konuşan Yanal, "Cardozo bayağa takıldı ama bugün de takıldı. Geçirdiği ciddi bir enfeksiyon var. Üst solunum yollarında oldukça ağır enfeksiyon ile yattı. gEçen hafta bizimle beraber olmadı. Bu haftada bizimle 2 antrenmanda oldu. Baştan kullanmadık. Halsiz ve yorgun. Son dakikaya kadar bekleyeceğiz ve daha sonra kullanacağız. İç sahada güçlü performansı var. Oldukça faydalandık" dedi. 
Demba ba'nın yokluğu ile ilgili ise Yanal, "Önemli değil. Bugün de Beşiktaş'ın en çok gol atan oyuncusu oynamıyor. O da sanırım yabancı tercihine takıldı. Bugün takımın performansları her iki takım için de maçın skorunu belirleyecek daha önemli aktörler olacak. 
Önümüzde Bursaspor maçı var. Avantajlıyız. Bu avantajı kullanıp oynayacağımız bütün maçları kazınmayı istiyoruz" dedi.