Süper Lig’in ilk 6 haftasında beklentilere karşılık veremeyen ve 6 puan toplayan Trabzonspor’da Başkan Muharrem Usta ve Teknik Direktör Ersun Yanal, bordo-mavili takımı masaya yatırdı. Başkan Muharrem Usta’nın, “Hocam saha dışında yaptığımız olumlu işlerin karşılığını sahada görememek bizleri çok üzüyor. Başkan ve yönetim olarak sahadaki işlerin olumlu gitmesine çok ihtiyacımız var. Sıkıntı nedir?” sorusu üzerine Teknik Direktör Ersun Yanal, bordo-mavili ekibin patronuna rapor verdi.

Oyuncularının kötü sonuçlar nedeniyle kendilerine karşı mahcup olduklarını söyleyerek söze başlayan Yanal’ın, “Çalışma hırslarını ve tempolarını siz de görüyorsunuz. Ancak kırılgan bir yapıdalar ve sahada gel-gitler yaşıyorlar. Yenen bir golden sonra, ‘Bu golün altından nasıl kalkarız?’ psikolojine bürünüyorlar ve istemediğimiz sonuçlar karşımıza çıktı. Ancak Milli ara onların da kendilerini toparlamaları için iyi bir fırsat oldu. Akhisar maçında herkese çok daha iyi bir Trabzonspor izlettireceğiz” dediği belirtildi.
 
Takım içinde rekabetin tavan yaptığını, bunun da sahaya olumlu yansıyacağını da söyleyen Yanal’ın, “Bu takım kendisini bulacak. Şu anda takım olma yolunda kritik adımlar atıyoruz ve önemli hamleler yapıyoruz. Bu sürecin sonunda istediğimiz saha sonuçlarını alacağız” diyerek başkan Muharrem Usta’ya toparlanacaklarına dair söz verdi. Takımın antrenmanını izleyen başkan Muharrem Usta’nın da, futbolcuların hırsından memnun kaldığı belirtildi.