61SAAT SPOR SERVİSİ

Trabzonspor tüzüğünde yönetime ek görev süresi verilmesine imkan tanıyan maddenin kesin olarak iptalinin sonucu mevcut yönetiminin şu an görev süresi dolmuş olmasıdır. Görev süresi ise kararın istisnai inşai bir karar olması nedeniyle karar düzeltme talebinin reddedildiği tarihtir. Ayrıca kararın Trabzonspor'a tebliğ edilmesine gerek yoktur.
 
Yargıtay'ın verdiği karar düzeltme talebinin reddi kararı ile artık Trabzonsoor Kulübü Derneği organsız kalmıştır. Bu halde Türk Medeni Kanunu'nun 427. maddesinin 4. fıkrası gereğince Sulh Hukuk Mahkemesi hakimi tarafından derneğe kayyum atanabilir.( Örnek Karar: Yargıtay 2. Hukuk Dairesi'nin 1991/9612 Karar sayılı içtihatı) Kayyum atanması sürecine kadar ise mevcut yönetim herhangi bir şeye imza atamaz halde değildir. Derneğin olağan iş ve işlemleri için mevcut yönetim kurulu karar alabilir. (Örnek Karar: Yargıtay 11. Hukuk Dairesi'nin 2011/10598 Karar sayılı içtihatı)
 
Fakat kayyum atanabilmesi mevcut iptal davasından ayrı bir dava açmayı gerektirir. Bunun için bir üye tarafından sulh hukuk mahkemesinden kayyum atanması talebiyle dava açılacaktır. Bu davanın görülmesi, kayyumların seçilmesi vb gibi işlemler kongre sonuna sarkabilir. Bunu aşmanın tek yolu ise kayyumu ihtiyati tedbir ile talep etmektir. Fakat tedbir kararı uyuşmazlığın esasını çözecek nitelikte olduğundan mahkemece tedbiren kayyum atanması kararı verilmeyebilir.
 
Bu durumda hukuken kayyum atanması talep edilebilirse de uygulamada kayyumun atanması sürecinin Aralık kongresine kadar yetişip yetişmeyeceği ayrı bir sorun ve Trabzon Sulh Hukuk Mahkemesi Hakiminin tavrına bağlıdır.