61SAAT HABER SERVİSİ - SERKAN KILINÇ - Trabzonspor'un 1 yıllığına Fransa'nın Montpellier takımına kiraladığı Yatabare, burada soruları yanıtladı. Fransız basınında bugün geniş yer bulan Yatabare, Montpellier'i neden tercih ettiği sorusuna, "İlk temasta koç Bruno Coratti bana sordu. Ben de Başkan Laurent Nicollin ile tanıştım. Gelmem için onlar her şeyi yaptı. Ben bu güveni için onlara teşekkür etmek istiyorum, çok mutluyum" dedi. 

Neden Türkiye'de kalmadığı şeklinde ki soruya ise, "İlk dönemlerde Vahid Halilhodzic ile çok iyi gitti. Ancak sonra  o gönderildi. Ondan sonra benim için daha zor oldu. Benim oyun süresi azaldı. Bir de fiziksel sakatlıklar eklendi ve işler daha karmaşık bir hale geldi" dedi.
 
Önceliğinin Türkiye'ye dönmek olup olmadığı şeklinde ki soruya Yatabare, "Profesyonel futbolcu olduğun zaman gideceğin yeri asla bilemezsin. Montpellier ile Fransa'ya dönmek benim için bir zevk. ben çok sevindim. Beraber kulübü daha ileri taşıyacağımıza inanıyorum" dedi.

Ligde henüz gol atamayan Fransız kulübünde gelecek için umutlu konuşan Yatabare, "Bugün daha iyi hissediyorum. Ben fiziksel olarak çok çalışmak zorundayım. Daha da güçlenmem gerekiyor. Bu benim için biraz zaman alacak. Ancak hazır hale geleceğim. Ben hazır olmam için her şeyi yapacağım" diye konuştu.

Türkiye'yi tercih ettiğinden dolayı pişman olmadığını kaydeden Yatabare, "Benim hiç bir zaman bu konuda şüphem yok. Bazen çok iyi bir sezon olabilir bazen de kötü olabilir. Ama başarı için her şey bir araç olacak. Türkiye'yi asla bir hata olarak görmüyorum. Bundan dolayı pişman değilim. Yurt dışını keşfetmek zorundaydım.  Hiç bir şey benim istediğim gibi gitmedi. Her şey bu" dedi.

Kulübün karakterinin kendisini korkutup korkutmadığı şeklinde ki soruya Yatabare, "Hayır" yanıtını verdi.

 KAYNAK: 61SAAT.COM