Haluk Kesim’in sunduğu Ajans Futbol programına bağlanan Ibrahim Yattara şu ifadeleri kullandı:

‘Ben artık Trabzonspor ile ilgili konuşmak istemiyorum’ demiştin doğru değil mi?

Evet ben bunu söyledim. Trabzonspor’la ilgili konuşmak istemiyorum dedim ama sanırım yanlış anlaşıldı. Neden böyle bir şey söyledim çünkü uzun yıllar Trabzonspor forması giydim. Trabzonspor’u iyi yerlerde, şampiyon görmek istiyorum. Her zaman söylüyorum Yattara, Trabzonspor’da Yattara oldu. Bu takımı ölümüne seviyorum ama biraz kırgınım. Trabzonsporlu yöneticiler bana saygı göstermedi, benle konuşmadılar. Yoksa ben Trabzonspor’u çok seviyorum.

Yattara Türkçe’yi biraz problemli konuştuğun için belki söylediğin şeyi yanlış anlayabilirler. Anladığım kadarıyla senin söylemek istediğin, ‘Trabzonspor’u konuşmak istemiyorum değil. Trabzonspor’un başarılı olması için çalışmak istiyorum ama benim sözümü dinlemiyorlar’ şeklinde.

Evet durum tam olarak bu. Herkes biliyor benim Trabzonspor’u sevdiğimi. Ailem, çocuklarım hepsi Trabzonsporlu. Ben hayatımı bu takımda kazandım. Belki yanlış kelime kullandım ama gerçekten bu şehri ve takımı çok seviyorum. Üzülüyorum çünkü emek verdiğim takım beni dinlemiyor. Bir oyuncu öneriyorum dikkate almıyorlar. Oyuncuyu transfer etmeyebilirsin ama bana bir geri dönüş yap, anlat. Sanırım beni yanlış anladılar, böyle olduysa tekrar özür diliyorum çünkü ben bu takımı gerçekten çok seviyorum.

Yattara Türkiye’ye ne zaman geleceksin?

Temmuz ayı sonuna kadar gelmeyi düşünüyorum.