S.Arabistan ekibi Al Shabab ile sözleşmesini fesheden Yattara, “Trabzonspor’a koşa koşa gelirim” mesajına rağmen Bordo-Mavili yönetimden olumlu geri dönüş alamayınca rotasını Beşiktaş’a çevirmek üzere olduğu belirtildi. Serbest olan Yattara ile ciddi olarak ilgilenen Beşiktaş’ın bu oyuncu ile 2 yıllık bir anlaşma yapmak için görüşmelerini sürdürdüğü belirtildi. Trabzonspor ise Yattara için hala sessiz.

Yattara, son olarak Lig TV’ye yaptığı açıklamada, özel işleri için İstanbul’da bulunduğunu ve burada kendisini ülkesinde gibi hissettiğini vurgularken, "Takımımdan ayrıldım ve şimdi serbestim. Türkiye’den, Suudi Arabistan’dan, Dubai’den, Katar’dan, Fransa’dan ve Belçika’dan teklifler aldım. Benim için Türkiye öncelikli. Çünkü burada çok mutluyum. Futbol hayatıma Türkiye’de devam etmek ve futbolu da burada bırakmak istiyorum. En yakın zamanda Türkiye’de yeniden oynayabilirim" diye konuştu.

Kendisine Trabzonspor’dan teklif olup olmadığının sorulması üzerine, "Trabzonspor’dan teklif gelirse, Trabzon’a kadar koşarak giderim" diyen Yattara, "Trabzonspor her zaman kalbimde. Trabzon kentini de çok özledim. Türkiye’de kalmak istiyorum. Trabzonspor veya başka bir kulüp olabilir. Ben her şeyimi Trabzonspor’da kazandım. Kalbimde her zaman olacak" ifadelerini kullandı.

Trabzon’a olan sevgisini, "Bize her yer Trabzon" sözleriyle aktaran Gineli oyuncu, nerede olursa olsun hep Trabzon’u düşündüğünü ve bazen evde kolbastı oynadığını kaydetti.